Κάννες: Βραβείο σεναρίου για τον Λάνθιμο για το «Τετράγωνο»

Στο «Τετράγωνο» του Σουηδού Ρούμπεν Όστλουντ απονεμήθηκε ο Χρυσός Φοίνικας του 70ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών.

Πρόκειται για μια σατιρική εικόνα της σύγχρονης μεσοαστικής κοινωνίας, δοσμένη με χιούμορ και σουρεαλιστικές πινελιές. Η ρωσική ταινία «Loveless» του Σεργκέι Σβιαγκίντσεβ, φαβορί για πολλούς για το Χρυσό Φοίνικα κέρδισε τελικά το Βραβείο της Επιτροπής, ενώ η αγγλόφωνη ταινία «Η σφαγή του ιερού ελαφιού» του Έλληνα Γιώργου Λάνθιμου, μοιράστηκε το βραβείο σεναρίου με την Λιν Ράμσεϊ

για την ταινία της, «You Were Never Really Here». Η ταινία της Ράμσεϊ κέρδισε ένα ακόμη βραβείο, εκείνο της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας που απονεμήθηκε στον Γιοακίν Φίνιξ.

Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση της Διεύθυνσης του φεστιβάλ να δημιουργήσει, για φέτος μόνο, ένα ειδικό βραβείο, για τα 70 χρόνια του φεστιβάλ, το οποίο απονεμήθηκε στην ηθοποιό Νικόλ Κίντμαν, που φέτος εκπροσωπήθηκε με τέσσερις ταινίες στο φεστιβάλ. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της, ο ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής, Γουίλ Σμιθ. Απ’ έξω δεν έμεινε και η ταινία «In the Fade» του Φατίχ Ακίν, που χάρισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στην Νταϊάν Κρούγκερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα