Κυπριακό:Σε ανασκόπηση των εξελίξεων προβαίνει το Προεδρικό

Σε ανασκόπηση της νέας κατάστασης πραγμάτων στο Κυπριακό, που έχει διαμορφωθεί, μετά και την απόρριψη από τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σύγκληση νέας Διάσκεψης στη Γενεύη, θα προβούν το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης.

Απογοήτευση και προβληματισμός επικρατούν στο Προεδρικό για την αρνητική στάση της Τουρκίας και του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση, ώστε να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη.

Παράλληλα, σε

μια προσπάθεια αποτροπής του αδιεξόδου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εντατικοποίηση της εκστρατείας ενημέρωσης ξένων κυβερνήσεων και οργανισμών.

Προκειμένου μην οδηγηθεί η διαδικασία σε κατάρρευση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με ηγέτες ξένων χωρών, τους οποίους θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και θα ζητήσει την παρέμβασή τους προς την Άγκυρα.

Ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος ενημέρωσε, ήδη, τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα ενημερώσει αυτή την εβδομάδα τους Πρέσβεις των κρατών μελών της Ε.Ε. στην Κύπρο.

Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, θα έχει στις 11.30 συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ Έιντε.

Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στον κ. Κοτζιά, ο οποίος επικοινώνησε την Παρασκευή με τον Νορβηγό διπλωμάτη και τον προσκάλεσε στην ελληνική πρωτεύουσα, προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, που βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα