Καναδάς: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους 88.000 κάτοικοι

Τουλάχιστον 88.000 άτομα εγκατέλειψαν την πόλη "Fort McMurray", στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά, μετά την καταστροφική φωτιά που εξαπλώθηκε αστραπιαία, αποκόπτοντας όσους κατέφυγαν σε κατασκηνώσεις και καταφύγια βόρεια της πόλης.

Μεγάλη φωτιά απειλεί πόλη στην καρδιά της παραγωγής πετρελαίου του Καναδά

Η ανεξέλεγκτη φωτιά κατέστρεψε ολόκληρες γειτονιές του "Fort McMurray" στην καρδιά της Kαναδικής παραγωγής ενέργειας και ανάγκασε μερικά διυλιστήρια

να προχωρήσουν σε προληπτική παύση λειτουργίας, ωθώντας τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου προς τα πάνω.

Αν και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Καναδά δεν βρίσκονται στη διαδρομή της πυρκαγιάς, η ανεξέλεγκτη εξάπλωσή της οδήγησε στην απόφαση να τεθεί εκτός λειτουργίας το ένα τρίτο της ημερήσιας παραγωγικής δυναμικότητας του αργού και να κλείσουν μερικοί μεγάλοι αγωγοί.

Τρεις μέρες μετά το τραγικό συμβάν, οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη τους, ώστε να προστατέψουν σπίτια, επιχειρήσεις και άλλα οικοδομήματα από τις φλόγες, ωστόσο όμως, πάνω από 1.600 κτίρια, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Παρότι τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο συνδυασμός πολύ ξηρής βλάστησης, χαμηλής υγρασίας και ζεστών, ισχυρών ανέμων εμπόδισαν τα συνεργεία από το να φέρουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Εξεύρεση στέγασης

Η Καναδική κυβέρνηση εργάζεται για την εξεύρεση προσωρινής στέγασης για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους στη φωτιά.

Σημειώνεται πως η πύρινη λαίλαπα, έχει κατακάψει μέχρι στιγμής 26.500 στρέμματα δασικής έκτασης.

Πηγή: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα