Καμία ανησυχία από Κτηνιατρικές παρά τον εντοπισμό τρωκτικού

Η εντολή για αναστολή των υπηρεσιών του σφαγείου όπου εντοπίστηκε τρωκτικό δόθηκε άμεσα, τόνισε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης, μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, “Μεσημέρι και κάτι».

«Κανένας δεν μπορεί να μέμφεται τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, αφού έπραξαν αυτό που έπρεπε να γίνει», δήλωσε ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον οποίο το σφαγείο έκλεισε στις 20 του Απρίλη.

Ο Διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών επισήμανε ότι τα κρέατα που σφραγίστηκαν

τη συγκεκριμένη μέρα, ήταν σε χώρο ελεγχόμενης ψύξης στους οποίους δεν έχουν πρόσβαση τα τρωκτικά.Επιπλέον ο κ. Πίπης τόνισε ότι το τρωκτικό βρέθηκε σε ακάθαρτη περιοχή, στην οποία εισέρχονται τα ζώα, αναισθητοποιούνται και οδηγούνται σε αποδερμάτωση.

Ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών δήλωσε ότι το πρόγραμμα για αποτροπή της εισόδου των τρωκτικών στο συγκεκριμένο σφαγείο δεν λειτουργεί σωστά ή δεν είναι αποτελεσματικό, για αυτό οι κτηνιατρικές υπηρεσίες προχώρησαν στην αναστολή της λειτουργίας του συγκεκριμένου σφαγείου.

Η επανεξέταση του σφαγείου θα γίνει αύριο και αν φανεί ότι πληροί όλους τους υγειονομικούς ελέγχους θα επαναλειτουργήσει.

Καθημερινοί οι έλεγχοι

Εξάλλου, ο κ. Πίπης τόνισε ότι πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι από λειτουργούς και επιθεωρητές των κτηνιατρικών υπηρεσιών όπου επισκέπτονται επί καθημερινής βάσεως τα σφαγεία. Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες τελούν στο έπακρον τα καθήκοντα τους και δεν καλύπτουν τον οπουδήποτε.

Ο κ. Πίπης τόνισε ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη σφαγή, αφού οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, μετά από έγκριση του υπουργείου οικονομικών, έχουν προσλάβει τέσσερις κτηνιάτρους, οι οποίοι εργάζονται υπερωριακά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των καταναλωτών.

Ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν σφαγεί συνολικά 18130 ζώα, βοοειδή, χοίροι και αιγοπρόβατα.

Φέτος έχουν σφαγεί 12180 αιγοπρόβατα και πέρσι 14843.

Keywords
Τυχαία Θέματα