ΔΗΣΥ-Αξιόγραφα: Η αντιπολίτευση ψήφισε ένα σκάρτο νόμο

Ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να δικαιωθούν οι κάτοχοι αξιογράφων, δηλώνει ο ΔΗΣΥ δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Πρόδρομου Προδρόμου με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων στη Χοιροκοιτία.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης στο Science Café, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως στη χθεσινή συγκέντρωση του Συνδέσμου παρευρέθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που πριν 15 μέρες ψήφισαν ένα “σκάρτο νόμο, με τον οποίο θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι έχουν κοροϊδέψει

αυτούς τους ανθρώπους”, όπως είπε.

Ο κ. Προδρόμου δήλωσε πως αυτό που δεν είπαν και δεν εξήγησαν τα κόμματα στους κατόχους αξιογράφων είναι ότι τα αξιόγραφα της Λαϊκής είναι ότι έχουν μηδενιστεί από τον Ιούνιο του 2012, όταν η Κυβέρνηση κρατικοποιούσε την τράπεζα, ενώ για τον μηδενισμό των αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου, δυστυχώς, όπως είπε, συνέβαλε και εκείνη η ηχηρή απόφαση της Βουλής με το πρώτο ΟΧΙ του Μαρτίου 2013.

“Το μόνο στέρεο που μπορούμε να πούμε για τους κατόχους αξιογράφων είναι εκείνο που εξασφάλισε από το 2ο Eurogroup o Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπραγματευόμενος με τους δανειστές μας και την Τρόικα, ότι δηλαδή, εφόσον υπάρξουν αποφάσεις Δικαστηρίων τότε θα πρέπει η Πολιτεία, το κράτος, η Κυβέρνηση, να συμβάλει στην εφαρμογή εκείνων των αποφάσεων”, είπε.

Επομένως, συνέχισε, όλοι γνωρίζουν πως ο δρόμος για την διεκδίκηση δικαίων που μπορεί να έχουν οι κάτοχοι αξιογράφων είναι πλέον ο δρόμος της δικαιοσύνης. “Η Κυβέρνηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει ήδη κάνει αυτό που μπορεί να γίνει και εμείς αυτό επαναλαμβάνουμε στους κατόχους αξιογράφων προσπαθώντας να μείνουμε ψύχραιμοι έξω από τη βουή των εκλογών”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα