Κάμερον: 325 εκ. ευρώ για στήριξη της βιομηχανίας πετρελαίου

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Πέμπτη οικονομικό πακέτο ύψους €325 εκατομμυρίων για την ενίσχυση της βιομηχανίας πετρελαίου στη βορειοανατολική Σκωτία, η οποία έχει πληγεί από την κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα επισκεφθεί την πόλη πετρελαίου Αμπερντίν και θα συναντηθεί

με τους επικεφαλής της βιομηχανίας με τους οποίους θα συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά πετρελαίου.

Η χρηματοδότηση αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου να εξάγει την τεχνογνωσία της σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και να ενθαρρύνει τη μεταρρύθμιση του οικονομικού τομέα της βορειοανατολικής Σκωτίας.

Οι τιμές πετρελαίου έχουν μειωθεί πέρα του 30% το 2015, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 20% το τρέχον έτος, εν μέσω αύξησης της παραγωγής και μείωσης της ζήτησης.

Στο Λονδίνο, το αργό Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας, συμβόλαια Μαρτίου, βρίσκεται στα $33,10 το βαρέλι, από τα ψηλά των πέρα των $100 που βρισκόταν το 2014.

“Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι ένας κρίσιμος τομέας, όχι μόνο για τη βορειοανατολική Σκωτία, αλλά για το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σκωτίας Ντέιβιντ Μαντέλ, επιβεβαιώνοντας την κίνηση.

"Ξέρω ότι είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία και τις οικογένειές τους και είμαι βέβαιος ότι η βρετανική Κυβέρνηση θα κάνει ό, τι μπορεί για να τους υποστηρίξει", σημείωσε.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 7% πέρσι, παρουσιάζοντας την πρώτη αύξηση σε διάστημα 15 ετών, ανακοίνωσε ο βρετανικός οργανισμός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συνδέσμου Deidre Michie προειδοποίησε ότι “οι ώρες είναι πολύ δύσκολες” για τη βιομηχανία.

"Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε απώλειες θέσεων εργασίας, καθώς προχωράμε προς το 2016”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα