Κακίζουν την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια οι γιατροί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
ΤΗΝ φοβερή ταλαιπωρία που υφίστανται στα κρατικά νοσηλευτήρια οι Κύπριοι ασθενείς, κακίζει μέσω ανακοίνωσής της που εξέδωσε χθες, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Γιατρών.

Η ΠΑΣΥΚΙ, αφορμώμενη από τη θλιβερή κατάσταση που παρουσίασαν τις τελευταίες ημέρες τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των κυπριακών νοσοκομείων ως αποτέλεσμα της αυξημένης προσέλευσης που σημειώθηκε, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα κακώς έχοντα των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Κακή διαχείριση
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση των κυβερνητικών

γιατρών, η υπερφόρτωση αυτή είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης που έτυχαν και τυγχάνουν τόσα χρόνια τα δημόσια νοσηλευτήρια από το Υπουργείο Υγείας, όπως επίσης και η μη επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τομέα της Υγείας.

Οι κυβερνητικοί γιατροί κάνουν, επίσης, αναφορά και στο Γενικό Σύστημα Υγείας, υποστηρίζοντας ότι «σε ένα οργανωμένο ΓεΣΥ, θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και εκπονηθεί σχέδιο για απάβλυνση τέτοιων φαινομένων που παρατηρούνται τέτοια εποχή, με αφορμή τις εποχικές ιογενείς λοιμώξεις και την αυξημένη νοσηρότητα».

«Στο δύσκολο και απαιτητικό αυτό περιβάλλον, οι γιατροί και οι υπόλοιποι λειτουργοί υγείας, καλούνται να παρέχουν ιατρική φροντίδα και ταυτόχρονα να λογοδοτήσουν στους ασθενείς για όλα τα κακώς έχοντα του συστήματος», επισημαίνει η ΠΑΣΥΚΙ.

Εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες
Η ανακοίνωση προσθέτει παράλληλα ότι για άλλη μια φορά, η συντεχνία τονίζει πως η υποστελέχωση, οι κακοί διοικητικοί και οργανωτικοί σχεδιασμοί, οι συνεχείς παλινωδίες και καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό του συστήματος, έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες της παροχής ποιοτικής ιατρικής περίθαλψης υπό τις συνθήκες που παρέχονται από την Αρμόδια Αρχή.

«Ως εκ τούτου», αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, «η Συντεχνία των γατρών ζητά από την αρμόδια αρχή όπως αναλάβει τις ευθύνες της, τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τους ίδιους τους γιατρούς, και όπως προχωρήσει σε άμεσα και διορθωτικά μέτρα προτού να είναι πολύ αργά».

Καταληκτικά, οι γιατροί, καλούν το κράτος όπως εισακούσει έστω και την υστάτη, τις εκκλήσεις και τις νουθεσίες όσων καθημερινά βιώνουν τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ασθενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα