«Επισκεφθείτε την Κύπρο»

Η χώρα μας στην 21η θέση στη λίστα των NY Times με τα μέρη στα οποία πρέπει να ταξιδέψει κανείς το 2017
Το δημοσίευμα κάνει ειδική μνεία στην Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στη Λευκωσία και τους ανανεωμένους χώρους της

Η Κύπρος περιλαμβάνεται στη λίστα των New York Times με τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί

κανείς το 2017. Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού εντύπου, το νησί μας βρίσκεται στην 21η θέση, από 52 συνολικά τοποθεσίες, μετά από την παραλιακή πόλη Sanya της Κίνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λόγοι για τους οποίους πρέπει κάποιος να επισκεφτεί την Κύπρο το 2017 είναι πρώτα η Πάφος, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Αναφέρει, επίσης, και τις διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στην Πάφο.

Αναφορά στη Λευκωσία
Έπειτα το άρθρο κάνει ειδική αναφορά και στη Λευκωσία και τους ανανεωμένους χώρους της, όπως η Λεβέντειος Πινακοθήκη με περισσότερα από 800 εκθέματα που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να επισκεφτεί και δει. Επίσης, αναφέρεται και στο ανακαινισμένο Altius Boutique Hotel, τα trendy εστιατόρια όπως το Cook Shop, το Ελληνικό Ουζομεζεδοπολείο και το Μικροζυθοποιείο Πίβο. Η πρωτεύουσα, όπως αναφέρει το άρθρο, προσφέρει νέα καταλύματα για φαγητό και ποτό.

Τα σχόλια στο Facebook
Επιπλέον, στη σελίδα των New York Times Travel στο Facebook, οι αναγνώστες της ιστοσελίδας γράφουν σχόλια και εισηγήσεις για τα καλύτερα μέρη της Κύπρου, τα οποία πρέπει να επισκεφτούν οι τουρίστες. Εκτός από την πρωτεύουσα και τα ιστορικά της μνημεία και την Πάφο με το κάστρο της, υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον για τα παραδοσιακά χωριά. Για παράδειγμα, άτομα τα οποία έχουν ήδη επισκεφτεί την Κύπρο συστήνουν χωριά όπως τα Λέυκαρα, το κρασοχώρι Όμοδος και το χωριό Λάνια.

Υπάρχουν, επίσης, και πολλές αναφορές στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στη νέα Μαρίνα της Λεμεσού, στην περιοχή της παλιάς Λεμεσού, όπου είναι το κάστρο, και στο Κούριο στην Επισκοπή. Στα σχόλια στη σελίδα των New York Times αναφέρονται επίσης οι καταγάλανες παραλίες του νησιού και οι παραλίες με τις Γαλάζιες Σημαίες, τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν οι τουρίστες το καλοκαίρι.

Αύξηση το 2016
Ο τουρισμός στην Κύπρο το 2016 αυξήθηκε σε σύγκριση με περασμένες χρονιές. Επισημαίνεται ότι βάσει των πιο πρόσφατα δημοσιευμένων στοιχείων από τη Στατιστική Υπηρεσία για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2016, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 3.098.604 σε σύγκριση με 2.581.057 την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σημειώνοντας αύξηση 20,1%, αλλά και ξεπερνώντας τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του έτους.

Παράλληλα, οι προσπάθειες ενίσχυσης των τουριστικών αφίξεων για το 2017 συνεχίζονται με διάφορους τρόπους, όπως η συμμετοχή των φορέων του τουρισμού σε Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες εκθέσεις Τουρισμού. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει σε πέραν των 60 Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων, ορισμένες από τις οποίες είναι εξειδικευμένες εκθέσεις για την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού.

Επιπρόσθετα, με στόχο την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού ανάμεσα στους Κυπρίους καταναλωτές, ο KOT συμμετέχει σε δύο εκθέσεις που διοργανώνονται στην Κύπρο, τη «Διεθνή (Κρατική) Έκθεση Κύπρου» και την τουριστική έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Βάσει των εκτιμήσεων των τουριστικών φορέων όπως αυτές εκφράστηκαν σε πρόσφατές τους δηλώσεις, και το 2017 αναμένεται ανάλογη ανοδική εικόνα για τον τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα