Και η Βουλγαρία στην ενεργειακή εξίσωση για ΦΑ στην ΕΕ

Η Βουλγαρία θα αποτελέσει μέρος της ενεργειακής εξίσωσης, που θέλει Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Ελλάδα, να συμμετέχουν έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου προς τις χώρες της Ευρώπης.

Αυτή είναι και η ουσία σύμφωνα με έγκυρη πηγή του SigmaLive,

των επαφών της κυπριακής αποστολής με επικεφαλή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σόφια, αναφορικά με τη συζήτηση που έγινε για τα θέματα ενέργειας.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Rosen Plevneliev, εξέφρασε ανοιχτά το ενδιαφέρον της Βουλγαρίας για συμμετοχή στην περιφερειακή συνεργασία που αναπτύσσεται από τις χώρες της περιοχής, εκφράζοντας την φιλοδοξία της Σόφιας να καταστεί περιφερειακό κέντρο διανομής ενεργειακών τιμών σε λογικές τιμές.

Κάτι τέτοιο συνάδει και με την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, η οποία όπως είναι γνωστό μετά την κρίση της Κριμαίας, στοχεύει στην ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση της Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Βουλγαρία κατέχει ένα ιδιαίτερο ρόλο στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε τον νέο διάδρομο έλευσης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, είτε αυτό αφορά τις υφιστάμενες υποδομές, ή αυτές που προγραμματίζονται να γίνουν.

Προκειμένου το όλο έργο να γίνει πιο συγκεκριμένο, θα συσταθεί Τεχνική Ομάδα, η οποία θα εξετάσει όλες τις υποδομές που υπάρχουν και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να ακολουθήσει ο ολοκληρωμένος προγραμματισμός.

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα