«Και εμπειρογνώμονες σε συναντήσεις των διαπραγματευτών»

Στην αρχή, για να είναι ουσιαστικές οι συνομιλίες και πιο αποτελεσματικά τα ΜΟΕ, οι Τεχνικές Επιτροπές θα δουλεύουν μαζί, κατέληξαν στη σημερινή τους συνάντηση οι δύο διαπραγματευτές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, και η αρχή θα γίνει με τις επιτροπές για την οικονομία που θα συνέλθουν για να παράξουν κοινές αντιλήψεις για οικονομικά θέματα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών διάρκεσε 4 ώρες στην παρουσία και

της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή που κλήθηκε να επεξηγήσει την πρακτική που θα ακολουθηθεί, στη σημερινή συνάντηση συμφωνήθηκε όπως οι διαπραγματευτές, για την επεξεργασία των τεχνικών λεπτομερειών και ειδικών θεμάτων, συνοδεύονται από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα μπορούν να συναντώνται και μόνοι τους. Αρχή θα γίνει με τους εμπειρογνώμονες για τα θέματα οικονομίας.

Ο κ. Μπουρτζιού υπενθύμισε ότι ο κ. Ακιντζί έχει ζητήσει από την “κυβέρνηση” να πράξει κατά προτεραιότητα ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που λήφθηκαν για τα ΜΟΕ.

Οι συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών πριν από την συνάντηση των δύο ηγετών στις 17 Ιουνίου συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, συμπλήρωσε, λέγοντας ότι οι επόμενες δύο συναντήσεις των Ναμί και Μαυρογιάννη στις 12 και 15 του μήνα προγραμματίζεται να είναι ολοήμερες. Στις 17 Ιουνίου, πρόσθεσε, θα παραστεί στη συνάντηση των ηγετών και ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος την προηγούμενη το πρωί θα έχει χωριστές συναντήσεις μαζί τους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα