Καυτό καλοκαίρι για την Επιτροπή Οικονομικών

Καυτό καλοκαίρι και «καταιγίδα» εκκρεμούντων νομοθετημάτων για τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, που συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση.

Ο Πρόεδρος της, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχθηκε τα 10 μέλη της Επιτροπής με πρόταση για διεξαγωγή καθημερινών συναντήσεων, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι εκκρεμότητες που βρίσκονται ενώπιον τους. Πρόκειται για 45 νομοσχέδια και 95 προτάσεις νόμου, την πλειοψηφία των οποίων «κληρονόμησε» η Επιτροπή από την προηγούμενη Βουλευτική περίοδο.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή απογευματινών συνεδριάσεων και συναντήσεων μετά τις 15 Ιουλίου οπότε και κλείνει η Βουλή για τις θερινές διακοπές.

«Εάν χρειαστεί θα είναι και επί καθημερινής βάσεως, θα διευρύνουμε τη διάρκεια των επιτροπών», δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Επ. Οικονομικών Μάριος Μαυρίδης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «αυτό τελικά μπορεί να αποβεί και σε βάρος της ποιότητας της δουλειάς».

Το θέμα θα τεθεί αύριο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, για τελικές τοποθετήσεις κι αποφάσεις.

Η σημερινή πρώτη συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε στην παρουσία Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη άμεσης εξέτασης των εκκρεμούντων κυβερνητικών νομοσχεδίων. Στην κορυφή της πυραμίδας τοποθέτησε τα νομοθετήματα που αφορούν στη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, τις αλλαγές στο φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, την ενίσχυση της φοροεισπρακτικής μεταρρύθμισης και το νομοσχέδιο «ομπρέλα» για το δημοσιονομικό πλαίσιο. Ο Υπουργός προέβη σε αναλυτική παρουσίαση της πορείας της οικονομίας.

Ο Μάριος Μαυρίδης ανέφερε ότι «πάμε καλύτερα από ότι ήμασταν. Όχι ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά σε πολύ καλύτερη από ήμασταν προηγουμένως».

«Δεν μπορεί λοιπόν η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από αριθμούς, που επιλεκτικά παραθέτει», δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου, ενώ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και επαναλαμβάνω ότι εμείς θα είμαστε εκεί με υπευθυνότητα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι «ζήσαμε ακόμη μια φορά την παρουσίασε των δεικτών και των αριθμών, που μπορεί μεν να είναι ωραία αλλά δεν πείθει».

Ο Χάρης Γεωργιάδης τοποθέτησε ως στόχους τη διατήρηση της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας και της συνεπούς διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα