Καφέ και προσευχή για τον Ακντάγ στο Ριζοκάρπασο

Καφέ με τους Τουρκοκύπριους και εκ Τουρκίας κατοίκους στο τουρκοκυπριακό καφενείο του Ριζοκαρπάσου ήπιε ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, συντονιστής για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη ημερήσια επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα της Κίπρις, ο κ. Ακντάγ αφού κουβέντιασε με τους κατοίκους για θέματα που αφορούν την υγεία, την παιδεία, τον τουρισμό και ειδικά την απόφαση «δικαστηρίου» να γκρεμιστούν τουριστικά καταλύματα στην προστατευόμενη

περιοχή (παραλία Χρυσή Αμμουδιά), πήγε για την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί του χωριού.

Νωρίτερα ο Τούρκος αξιωματούχος επισκέφθηκε το μνημείο ηρώων Μάραθας – Σανταλλάρη, το οποίο ανακαινίσθηκε με χρήματα και του γραφείου οικονομικής βοήθειας της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, όπου προσευχήθηκε μαζί με όσους τον συνοδεύουν. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το αντίστοιχο μνημείο στην Αλόα, όπου επίσης προσευχήθηκε για τους νεκρούς και άφησε λουλούδια στους τάφους τους. Αμέσως μετά μίλησε με κόσμο που τον περίμενε στον αθλητικό σύλλογο του Άγιου Σέργιου.

Ο Ρετζέπ Ακντάγ επισκέπτεται και την Κερύνεια όπου θα μιλήσει επίσης στο λιμανάκι με πολίτες και ακολούθως θα αρχίσει το επίσημο πρόγραμμα επαφών του. Από τα κατεχόμενα θα αναχωρήσει απόψε. Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού, συντονιστή για θέματα Κύπρου σε ένα μήνα στα κατεχόμενα. Η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το ψευδοκράτος μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στον ανασχηματισμό της τουρκικής κυβέρνησης, ήταν στις 28 Αυγούστου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα