Αύριο το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Μάμα

Στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας θα πουν το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Δημήτρη Μάμα, φίλοι και συγγενείς.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 11.00 το πρωί. Για την κηδεία ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο γιος του, Στέλιος, ο οποίος αποχαιρετά τον πατέρα του με μια φωτογραφία τους.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο δημοσιογράφος

Δημήτρης Μάμας

Η είδηση του χαμού του Δημήτρη Μάμα, του ανθρώπου που συνέδεσε για δεκαετίες ολόκληρες το όνομά του με το αστυνομικό ρεπορτάζ, σκόρπισε θλίψη τόσο στον δημοσιογραφικό κόσμο του τόπου όσο και στο παγκύπριο ευρύτερα, που τόσα χρόνια αγκάλιασε με τη στήριξη και την αγάπη του τον δημοσιογράφο που πέρασε από τα μεγάλα κανάλια του τόπου.

Αντίο από την Ένωση Συντακτών

Ύστερα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο, απεβίωσε ψες στο Ογκολογικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο γνωστός και ταλαντούχος δημοσιογράφος Δημήτρης Μάμας. Ο μεταστάς υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής ως τηλεοπτικός ρεπόρτερ, ενώ σταδιοδρόμησε με επιτυχία και στον έντυπο Τύπο.

Ο Δημήτρης Μάμας ήταν ένα από τα πρώτα μέλη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και έφερε αριθμό μητρώου 30. Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του ΄60 στις εφημερίδες «Κύπρος» και «Ο Φιλελεύθερος», όπου διέπρεψε στο κοινωνικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Στη συνέχεια έδωσε λαμπρά δείγματα γραφής και ως χρονογράφος. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 εξέδωσε τη βραχύβια σατιρική εφημερίδα «Κόπανος».

Το πέρασμα του Δημήτρη Μάμα από την ιδιωτική τηλεόραση υπήρξε εντυπωσιακό. Άφησε εποχή ως αστυνομικός ρεπόρτερ στον ΑΝΤ-1, ενώ δημοφιλέστατη υπήρξε και η εκπομπή «Πες τα στον Μάμα», που διατηρούσε από το 1998 μέχρι και το 2003 στο Sigma.

Ο μεταστάς υπήρξε, αναμφίβολα, πολυτάλαντος και χαρισματικός δημοσιογράφος και ως τέτοιο θα τον θυμάται όλη η δημοσιογραφική οικογένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα