Καδής: Εγκαινίασε το Πολυκέντρο Νεολαίας Φασούλας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενθαρρύνει κάθε ενέργεια που γίνεται προς όφελος των νέων μας, της ελπίδας αυτού του τόπου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός, Κώστας Καδής, ο οποίος εγκαινίασε το Πολυκέντρο Νεολαίας Φασούλας.

Ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι “θα βρισκόμαστε δίπλα σας και θα υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα γίνεται προς την καλλιέργεια και εκπαίδευση των νέων και που θα τους δίνει

τα εφόδια να είναι σωστοί, ηθικοί και δημοκρατικοί πολίτες με οράματα και αξίες”.

Είπε ότι “το ανακαινισμένο Πολυκέντρο στο οποίο βρισκόμαστε, φαίνεται ότι θα προσφέρει αυτά που αναζητά η νέα γενιά της κοινότητας, καλύπτοντας ανάγκες σε επίπεδο αναψυχής, πολιτιστικής δράσης και επιμόρφωσης”.

Ο κ. Καδής ανέφερε πως όπως ο ίδιος πληροφορείται, “ ήδη ο χώρος αυτός δεν χρησιμοποιείται μόνο για αναψυχή, αλλά και για επιμόρφωση, γεγονός που δείχνει ότι η νεολαία της Φασούλας ενδιαφέρεται για μάθηση και πρόοδο”.

Πρόσθεσε ότι “πέραν των προγραμμάτων του Α.Γ.Ο. που διεξάγονται στο χώρο, επιθυμία των νέων είναι η διευθέτηση Επιμορφωτικών Μαθημάτων, όπως για παράδειγμα σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές”.

“Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και εγώ προσωπικά θα φροντίσουμε όπως γίνει διευθέτηση το συντομότερο, ώστε οι νέοι της περιοχής να έχουν την ευκαιρία, στα πλαίσια των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων, να διδάσκονται το μάθημα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, εδώ στο χώρο τους”, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Είπε, ακόμη, ότι “είναι ιδιαίτερα σημαντικό που τον χώρο αυτό κοσμούν οι προτομές δύο ηρώων της περιοχής του Γιαννάκη Αεροπόρου, αγωνιστή στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, ο οποίος έπεσε στην Ομορφίτα κατά την αντιμετώπιση της τουρκικής ανταρσίας και τον αγνοούμενο Βάνιο Σπανιά, που χάθηκε στον Γερόλακκο κατά την τουρκική εισβολή του 1974”.

“Οι προτομές των ανθρώπων αυτών, που τίμησαν με το παράδειγμά τους την Κοινότητα Φασούλας, λαμπρύνουν το Πολυκέντρο της νεολαίας και δείχνουν στους νέους τον δρόμο προς την αρετή”, σημείωσε ο Κώστας Καδής.

Καταλήγοντας συνεχάρη “το Κοινοτικό Συμβούλιο Φασούλας και τον Κοινοτάρχη, Γιώργο Χαραλάμπους, που μαζί με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λεμεσού κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το έργο αυτό και αξιοποίησαν επιτυχώς ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω του προγράμματος Leader καταφέρνοντας να προσφέρουν στους νέους της κοινότητας ένα ξεχωριστό και ευχάριστο περιβάλλον”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα