Ομήρου: "Επικίνδυνη συνιστώσα η κρίση αξιών"

Η κρίση αξιών αποτελεί την πιο επικίνδυνη συνιστώσα της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε ως κοινωνία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε χαιρετισμό του στην παράσταση «ΕΠΙ-ΜΕΝΟΝΤΕΣ», στο Κηποθέατρο Λεμεσού, ο κ. Ομήρου είπε ότι “συνέπεια αυτής της κρίσης είναι και η διαφαινόμενη πολιτισμική ισοπέδωση και το ξεθώριασμα των παραδόσεών μας, καθώς και η απομάκρυνσή μας από την κλασσική παιδεία”.

Πρόσθεσε ότι “η στροφή στην κλασσική παιδεία και το ξαναδιάβασμα

των Ελλήνων φιλοσόφων των κλασσικών χρόνων αποτέλεσε το συστατικό στοιχείο του Ουμανισμού, το ιδεολογικό ρεύμα που προκάλεσε την πνευματική επανάσταση στη μεσαιωνική Ευρώπη, για να βιώσει η ανθρωπότητα το ιστορικό βήμα προς την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι “η σημερινή παράσταση, αλλά και το σύνολο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Χορού `Αλεξάνδρα`, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, είναι η συνεχής υπόμνηση του Οδυσσέα Ελύτη ότι `ερχόμαστε από μακριά` αλλά ταυτόχρονα υπενθυμίζει το ατομικό και συλλογικό καθήκον να διατηρήσουμε την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα και φυσιογνωμία, τις λαϊκές μας παραδόσεις και όλα όσα διασφάλισαν την εθνική μας πορεία διαμέσου των αιώνων, `για να πάμε ακόμα μακρύτερα`”.

Ανέφερε πως “η δεκαπεντάχρονη πορεία του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Χορού `Αλεξάνδρα` αποτελεί ένα μαγικό ταξίδι προς το φως που εκπέμπει ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας, μέσω της μουσικής, του χορού και του λόγου”.

“Ένα πολύχρονο ταξίδι που γίνεται παράλληλα με τη συνεχή προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, αφού ως γνωστόν το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού υπάγεται στον Σύνδεσμο Φίλοι Καρδιοπαθών `Αλεξάνδρα`, είπε ο Γιαννάκης Ομήρου.

Καταλήγοντας εξέφρασε “βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν με την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος την πολύτιμη συνδυαστική συνεισφορά τους τόσο στον πάσχοντα συνάνθρωπο όσο και στον πολιτισμό διότι υπάρχει άμεση συνάφεια και συσχέτιση, αφού το πρώτο, η προσφορά, αποτελεί ουσιώδη δείκτη του δευτέρου, του πολιτισμού”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα