Αυξημένο ενδιαφέρον Γάλλων στην κυπριακή ΑΟΖ

Ιδιαίτερα αυξημένο φαίνεται ότι είναι το ενδιαφέρον των Γάλλων στην κυπριακή ΑΟΖ μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο.

Η τελευταία μεγάλη ανακάλυψη της ΕΝΙ στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ με το κοίτασμα μαμούθ ΖΟΡ φαίνεται να έχει ανοίξει την όρεξη της ΤΟΤΑΛ. Η γειτνίαση του κοιτάσματος με το οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ

το οποίο ανήκει στον Γαλλικό κολοσσό, αναγκάζει την ΤΟΤΑΛ να δει με διαφορετικό μάτι το θέμα υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Την ερχόμενη Παρασκευή θα έχω συνάντηση στο Παρίσι με τον Διευθυντή της ΤΟΤΑΛ για Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική όπου θα συζητήσω για τους σχεδιασμούς της εταιρείας για την κυπριακή ΑΟΖ», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε πρόγευμα εργασίας που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων με προσκεκλημένο τον Πρέσβη της Γαλλίας στη Λευκωσία Ζαν Λουκ Φλοράν διεφάνη ότι το ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών στην Κύπρο αφορά και άλλους τομείς της οικονομίας

«Κατά την συνάντηση, συζητήθηκε και η πιθανή συμμετοχή γαλλικών εταιρειών ή κοινοπραξιών στον διαγωνισμό για καζίνο που έχει ήδη προκηρυχθεί αλλά και στον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί για το τεχνολογικό πάρκο», είπε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας ανέφερε ότι υπάρχει περιθώριο για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με δεδομένο το γεγονός ότι η κατάσταση στην Κύπρο βελτιώνεται και στον πολιτικό τομέα οι διμερείς σχέσεις είναι παραδειγματικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα