Ηττήθηκε και αποκλείστηκε η Ομόνοια

Έχασε από την Τερουέλ Ισπανίας με 3-2 σετ και αποκλείστηκε από το CEV cup
Δεν τα κατάφερε η Ομόνοια να πάρει την πρόκριση για τους 8 του CEV cup, απέναντι στην Τερουέλ Ισπανίας, αφού ηττήθηκε με 3-2 σετ. Οι «πράσινοι» ήθελαν τη νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ

για να πάρουν τον αγώνα στο golden set, ωστόσο έχασαν δυο σετ, μαζί και την ελπίδα της πρόκρισης στον πιο ιστορικό αγώνα κυπριακής ομάδας στην πετόσφαιρα.

Η Τερουέλ με όπλο το μπλοκ της κατάφερε μετά τους πρώτους αναγνωριστικούς πόντους να προηγηθεί στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ 3-8. Η ομάδα μας, παρά την προσπάθειά της, είχε άστοχες επιλογές και χαμένα σερβίς με συνέπεια η Τερουέλ να κάνει νταμπλ - σκορ 7-14 για να οδηγηθούν οι δυο ομάδες στο δεύτερο τεχνικό τάιμ - άουτ με τους Ισπανούς να προηγούνται με 9-16. Η Τερουέλ ξεχώρισε για το παιχνίδι της από τον κεντρικό άξονα όπου έσπαζε την άμυνα του «τριφυλλιού», ενώ ο διαγώνιος Ρουίθ τέλειωνε τις φάσεις.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 9-18 και ανάγκασαν τον κόουτς της Ομόνοιας Σ. Σάββα να πάρει τάιμ -άουτ. Η Ομόνοια προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Ισπανών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με συνέπεια το πρώτο σετ να ολοκληρωθεί 16-25.

Στο δεύτερο σετ η Ομόνοια, παρά το αρχικό μπάσιμο των Ισπανών, ισορρόπησε και κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο τεχνικό τάιμ - άουτ 8-6. Σημαντικό ρόλο στα δεδομένα του σετ διαδραμάτισε το σέρβις του Σωτήρη Πετρακκίδη και το καλό μπλοκ. Η Τερουέλ με την είσοδο των ομάδων στο taraflex ανέβηκε, με συνέπεια να κάνει σερί 0-4 και να προηγηθεί 9-11. Η Τερουέλ προσπάθησε με τους διαγώνιους να γυρίσει το παιχνίδι, όμως δυο άστοχες επιθέσεις και ένα σέρβις του Σωτήρη Πετρακκίδη έδωσαν το σετ στην Ομόνοια με 25-21 και την ισοφάριση στα σετ με 1-1. Mε την κατάκτηση του σετ η Ομόνοια χρειαζόταν άλλα δυο για να οδηγήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Το σέρβις του Αχιλλέα Πετρακκίδη δυσκόλεψε τους Ισπανούς και η Ομόνοια προηγήθηκε 18-14. Η Ομόνοια έβαλε στο ρεπερτόριό της και το μπλοκ και προηγήθηκε 24-20. Η Τερουέλ προ του φάσματος να χάσει το σετ αντέδρασε και μείωσε σε 24-22, αλλά η Ομόνοια πήρε το σετ με 25-22 και ισοφάρισε τον αγώνα σε 2-2.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά, έλεγχαν το σετ, προηγούμενοι μέχρι και τέσσερεις πόντους, παρά τη συνεχή προσπάθεια της Ομόνοιας, η οποία μείωσε σε 13-14. Οι Ισπανοί κέρδισαν με 13-15 και τον αγώνα με 2-3 στα σετ.

Ομόνοια (Σ. Σάββα): Πετρακκίδης Α., Πετρακκίδης Σ., Τούλιο, Αλεξίου, Ρεϊνάλντο, Μπρούνο Αλβες. Λίμπερο: Αντωνίου, Παφίτης.

CAI Teruel (K. Καρένο): Μονφόρτ, Στοροζίλοφ, Βιτζίλ, Μπαρθάλα, Μπουκάλο, Μαρτίν. Λίμπερο: Ντα Σίλβα. Αλλαγές: Τορθέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα