Ήταν θέμα διαφοράς κλάσης

Σε διάστημα 13 λεπτών η ΑΕΚ πέτυχε τρία γκολ, καθαρίζοντας το παιχνίδι και μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία απέναντι στην αδύναμη Φολγκόρε
ΑΕΚ 3
21’, 33’ Τρισκόφσκι
ΦΟΛΓΚΟΡΕ 0

Το ζητούμενο στο χθεσινό παιχνίδι για την ΑΕΚ ήταν να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση, ώστε να πάει στο Σαν Μαρίνο την ερχόμενη Πέμπτη έχοντας ήσυχο το κεφάλι της. Και το πέτυχε, αφού η ομάδα

του Ιμανόλ Ιντιακέθ έδειξε να είναι σαφώς ανώτερη από την ομάδα του Σαν Μαρίνο και να φτάνει εύκολα στο ζητούμενο με το 3-0.

Ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε τον αγώνα με δοκιμασμένη 11άδα, αφού στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν μόνο ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν και την περσινή περίοδο στο ρόστερ της ομάδας. Μια κίνηση που αποδεικνύει ότι δεν ήθελε να ρισκάρει οτιδήποτε στη δική του πρεμιέρα στον πάγκο των δευτεραθλητών.

Από την έναρξη του αγώνα η ΑΕΚ έδειξε ποιος θα ήταν το αφεντικό στο παιχνίδι. Οι Λαρνακείς ανέλαβαν με το «καλημέρα» τον έλεγχο του αγώνα και μετέφεραν την πίεση στην αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη η Φολγκόρε από την αρχή αμυνόταν με διπλή ζώνη, σε μια προσπάθειά της να κρατήσει όσο το δυνατό πιο μακριά τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 2’ δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Λαμπάν, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Άλβες να χάσει νέα ευκαιρία. Η πίεση από πλευράς «κιτρινοπρασίνων» είχε συνέχεια, αφού στο 16΄ ο Τρισκόφκσι ανάγκασε τον Μοντανάρι σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Όπως κυλούσε ο αγώνας, ήταν θέμα χρόνου για την ΑΕΚ να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα. Αφού στο 17’ ο διαιτητής της αναμέτρησης αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στην ΑΕΚ, τέσσερα λεπτά αργότερα (21’) έφτασε στο ζητούμενο.

Ο Ηλίας Χαραλάμπους εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο τερματοφύλακας της Φολγκόρε απέκρουσε ασταθώς και ο Τρισκόφκσι από κοντά ήταν εύστοχος, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 30’ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Άλβες βάζοντας από νωρίς γερές βάσεις. Ο Βραζιλιάνος φορ εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Τέτε, κατέβασε όμορφα και δεν δυσκολεύτηκε στο τετ-α-τετ με τον Μοντανάρι να τον νικήσει, κάνοντας το 2-0.

Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιακέθ ήταν φανερά ανώτερη από την αντίπαλό της και στο 33’ αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Τρισκόφκσι να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και την Φολγκόρε να παραδίδεται!

Ο απόλυτος έλεγχος...
Ίδια η εικόνα και στην επανάληψη, με την ΑΕΚ να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και να μεταφέρει την πίεση μπροστά από την εστία του Μοντανάρι, και από την άλλη, τη Φολγκόρε να συνεχίζει να αγωνίζεται με διπλή άμυνα ζώνης, με μοναδική έγνοια να διατηρήσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, αφού πραγματικά ήταν άφαντη επιθετικά!

Θα πρέπει πάντως να τονιστεί ότι ο Μοντανάρι, παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί τρία γκολ, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, αφού είχε πολύ καλές επεμβάσεις.

Με την πάροδο του χρόνου ήταν φυσιολογικό ο ρυθμός του αγώνα να πέφτει, αφού η ΑΕΚ κρατούσε το γερό προβάδισμα και από την άλλη η Φολγκόρε έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει. Στο 60΄ ο Μοντανάρι είπε «όχι» στο σουτ του Άλβες μέσα από την περιοχή, ενώ στο 68’ η μπάλα από την κεφαλιά του Μοΐσοφ έφυγε μόλις έξω.

Έτσι η ΑΕΚ έφτασε εύκολα στο ζητούμενο, που ήταν η καθαρή νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ, μετατρέποντας τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης σε τυπική διαδικασία, με βάση και τη δυναμικότητα της Φολγκόρε. Την ερχόμενη Πέμπτη θα μάθει τον αντίπαλό της στον 3ο προκριματικό, αφού Ντιφερντάντζ Λουξεμβούργου και Κλίφτονβιλ Βορείου Ιρλανδίας εξήλθαν ισόπαλες 1-1 στο Λουξεμβούργο.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2'. Ο Άλβες έκανε ωραίο γύρισμα στον Λαμπάν μέσα στην περιοχή, ο δεύτερος έκανε ένα σουτ υπό πίεση, το οποίο πέρασε κόρνερ.
12’ Λαμπάν από πλάγια, η μπάλα έξω.
16’ Δυνατό σουτ από τον Τρισκόφκσι, εντυπωσιακή απόκρουση από τον Μοντανάρι.
17’ Ζητά πέναλτι η ΑΕΚ, με τον Τζενεστρέτσι να παίζει καθαρά την μπάλα, με το χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά να μην σφυρίζεται η παράβαση.
21’ ΑΕΚ 1-0: Εκτέλεση φάουλ από τον Χαραλάμπους, αποκρούει ασταθώς ο Μοντανάρι, ο Τρισκόφκι από κοντά με πλασέ ανοίγει το σκορ.
30’ ΑΕΚ 2-0 Ο Άλβες εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Τέτε, και νίκησε στο τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα της Φολγκόρε.
33’ ΑΕΚ 3-0: Ο Τρισκόφσκι εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Μιντίκκη και με πλασέ «καθάρισε» τον αγώνα αρκετά νωρίς.
60': Ο Μονταρίνι λέει όχι σε σουτ του Άλβες από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
68' Κεφαλιά του Μοΐσοφ, η μπάλα μόλις έξω.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αλεξάντερ Γκολούμπεβτς (Ραιμ. Τάτρικς-Τζεβ. Μορόβς ), 4ος: Αντρ. Τρεϊμάνις (Λετονία)

Ιντιακέθ: «Τα πήγαμε αρκετά καλά»
Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Ιμανόλ Ιντιακέθ στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, θέλαμε να σκοράρουμε και στο β' ημίχρονο αλλά δεν τα καταφέραμε. Για πρώτο παιχνίδι τα πήγαμε αρκετά καλά και είμαι χαρούμενος γι' αυτό.

Είναι πολύ καλό αποτέλεσμα, μας δίνει ένα προβάδισμα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε απόλυτα ότι μας εξασφαλίζει την πρόκριση. Θέλουμε δουλειά και στην επανάληψη. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τον επαναληπτικό, μόλις τώρα τελείωσε το πρώτο ματς. Αν μας δοθεί η δυνατότητα θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές, θα δώσουμε χρόνο και σε άλλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα