Ιωνάς: Κάλεσμα ομοψυχίας για κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας

Κάλεσμα ομοψυχίας και εποικοδομητικής συμβολής στην κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας, απηύθυνε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, λέγοντας παράλληλα πως χρειάζεται και μία «γενναία και συνάμα επιβεβλημένη αυτοκριτική».

«Έφτασε η ώρα, να καταστήσουμε επιτέλους την μείζονα εθνική μας υπόθεση, από ψηφοθηρικό αριθμητή, σε πατριωτικό παρανομαστή των συλλογικών μας επιδιώξεων» είπε ο κ. Νικολάου, μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων του 336 Τάγματος Επιστρατεύσεως το 1974, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, στην παρουσία του τότε Διοικητή του Τάγματος

Δημήτριο Αλευρομάγειρο, ο οποίος σήμερα είναι Αντιστράτηγος εν αποστρατεία και επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.

Ο Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «υπό το πρίσμα των συναντήσεων του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη και των προσπαθειών του για επανέναρξη των συνομιλιών, ας αποδείξουμε έμπρακτα την κοινή μας διάθεση».

Πρέπει «ομονοώντας και επιτέλους ομοψυχώντας, να συμβάλουμε εποικοδομητικά και όχι επικοινωνιακά, στις προσπάθειες κάμψης της τουρκικής αδιαλλαξίας και μαξιμαλισμού», είπε ο κ. Νικολάου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε, εξάλλου, ότι υπό το βάρος που δημιουργεί η επαίσχυντη παρουσία των σαράντα και πλέον χιλιάδων στρατευμάτων της Άγκυρας «οφείλουμε σήμερα όσο ποτέ, να προβούμε σε μία γενναία και συνάμα επιβεβλημένη αυτοκριτική».

Συνέχισε, λέγοντας ότι πρέπει να αναρωτηθούμε εάν έχουμε το δικαίωμα, να λησμονήσουμε τους πεσόντες, τους αγνοούμενους, τους εγκλωβισμένους, τους πρόσφυγες συμπατριώτες μας ή να υποβαθμίσουμε από κορυφαία προτεραιότητα των εθνικών μας προσανατολισμών, το στόχο για την επανένωση της πατρίδας μας.

«Ήρθε επιτέλους η ώρα να υπερβάλουμε τους καθημερινούς εαυτούς μας. Να συναισθανθούμε ως πολίτες και πολιτικοί την ιστορική μας ευθύνη» συμπλήρωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, θέτοντας το «εμείς» πάνω από το προσωπικό και κομματικό μας συμφέρον.

Ανέφερε ακόμη πως πρέπει να παραδειγματιστούμε επιτέλους από τις συνέπειες της ασύγγνωστης διχόνοιας προ της Εισβολής, υποσχόμενοι ταυτόχρονα, πως δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά, την επανάληψη της.

Ο Υπουργός μνημόνευσε τέλος τους τριάντα επτά πεσόντες και οκτώ αγνοούμενους του 336 Τάγματος Επιστρατεύσεως, οι άντρες του οποίου κατά την επιχείρηση απόκρουσης της τουρκικής εισβολής, υπερασπίστηκαν μέχρις εσχάτων την πατρίδα. «Η κυπριακή πολιτεία και όλοι οι Έλληνες Κύπριοι, υποκλινόμαστε σήμερα στους αγώνες και στις θυσίες σας» κατέληξε ο κ. Νικολάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα