Ήγγικεν η ώρα της εντός έδρας υπέρβασης

Τέσσερεις ισοπαλίες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα σε... σοβαρούς αντιπάλους μέτρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη η Ομόνοια. Γι' ακόμη μια χρονιά οι «πράσινοι» κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τον κανόνα, για τον οποίο κάναμε λόγο τις προηγούμενες μέρες, και να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια ποιοτική και φιλόδοξη ομάδα. Το έκανε και πέρυσι στη Μόσχα (2-2 με Ντιναμό), το 2013 στη Ρουμανία (1-1 με Άστρα) και το 2012 στο Βελιγράδι (0-0 με Ερυθρό Αστέρας).

Λευκή ισοπαλία έφεραν και στο προχθεσινό παιχνίδι κόντρα στη Γιαγκελόνια. Ένα θετικό, πλην

ύπουλο αποτέλεσμα. Η Ομόνοια θέλει μόνο νίκη, ενώ οι Πολωνοί περνάνε και με ισοπαλία με σκορ (1-1, 2-2, 3-3 κοκ). Οπότε, το βασικό πλεονέκτημα του «τριφυλλιού» είναι η έδρα.

Τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Και στις τρεις πιο πάνω περιπτώσεις, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να πάρουν εκείνο το αποτέλεσμα που θα τους έδινε την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Πέρυσι με τους Ρώσους έχασαν με τον τρόπο που έχασαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, προπέρυσι ηττήθηκαν - και πάλι με 2-1 - από τους Ρουμάνους, ενώ κόντρα στους Σέρβους το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι, με τους «πράσινους» να αστοχούν σε δύο εκτελέσεις και να χάνουν την πρόκριση.

Φέτος, ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτεί το ΓΣΠ και να πάρει εκεί μια μεγάλη πρόκριση. Η Γιαγκελόνια είναι μια καλή και ταλαντούχα ομάδα. Δεν αποτελεί όμως φόβητρο. Μια καλή και σοβαρή Ομόνοια μπορεί να πάρει το ζητούμενο και μαζί το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο κόσμος θα είναι πιστός στο ραντεβού του. Θα είναι εκεί, θα γεμίσει το ΓΣΠ και θα το μετατρέψει σε καμίνι. Όπως έκαναν προχθές και οι οπαδοί της Γιαγκελόνια. Η μπάλα όμως θα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Αυτοί θα κληθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω και μαζί με τους οπαδούς τους να πανηγυρίσουν μια μεγάλη πρόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα