Απόλλων: Κρατά την τύχη του στα χέρια του

Αφού καθάρισε την πρόκριση από προχθές ο Απόλλωνας με το πελώριο 4-0 σε βάρος της Τρακάι, ήδη σκέφτεται τον επόμενο γύρο. Η χθεσινή κλήρωση τού φέρνει στον δρόμο του μία εκ των Τσουκαρίτσκι (Σερβίας) ή Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν). Στον πρώτο αγώνα οι Σέρβοι νίκησαν με 1-0. Με άλλα λόγια, οι «κυανόλευκοι» έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία για να βρεθούν για 3η σερί χρονιά στα play off του Γιουρόπα Λιγκ. Κακά τα ψέματα, ούτε η ομάδα από το Βελιγράδι (με ευρωπαϊκή παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια και 7αγώνες) ούτε η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν αποτελούν

υψηλά εμπόδια, και είναι στο χέρι της λεμεσιανής ομάδας να συνεχίσει το φετινό ευρωπαϊκό οδοιπορικό μέχρι τουλάχιστον το τέλος Αυγούστου.

Άλλωστε μέχρι τώρα ο Απόλλωνας δείχνει μια αξιοζήλευτη σοβαρότητα στα παιγνίδια του. Αυτό το γεγονός από μόνο του δικαιολογεί την αισιοδοξία όλων στο «κυανόλευκο στρατόπεδο» ότι ο διευθυντής Γιώργος Παπαγιάννης θα είναι στη Νιόν και στις 7 Αυγούστου για να μάθει τον επόμενο ευρωαντίπαλο της ομάδας του. Η Τσουκαρίτσκι ιδρύθηκε το 1926, κι όμως μόλις πέρυσι κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο κερδίζοντας με 1-0 στον τελικό του κυπέλλου την Παρτίζαν. Στην Ευρώπη, πέραν του Ιντερτότο, τη διετία 1996-1997, έπαιξε ξανά και πέρυσι όταν απέκλεισε τη Σαντ Ζούλια (4-0, 0-0) και αποκλείστηκε από την Γκρόντικ (0-4, 2-1). Φέτος απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Ντομζάλε με 1-0 και 0-0. Η Καμπάλα ιδρύθηκε κι αυτή μόλις το 2005. Ανέβηκε αμέσως στην πρώτη κατηγορία και τα τελευταία δύο χρόνια τερματίζει τρίτη και βγαίνει Ευρώπη. Πέρυσι στην πρώτη της παρουσία στην Ευρώπη αποκλείστηκε από τη Σιρόκι Βοσνίας (0-2, 0-3), ενώ φέτος πέτυχε την πρώτη της πρόκριση επί της Ντιναμό Τυφλίδας με 2-0 εντός και ήττα 2-1 εκτός.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα