Η Βουλή ψήφισε τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο

Το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και για Άλλα Συναφή Θέματα Νόμο του 2017, ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 14/7/2017, με άμεση ισχύ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως ο νέος Νόμος έχει αντικαταστήσει

τόσο τον μέχρι πρότινος ισχύσαντα περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο όσο και τον περί Εγγραφής Λεσχών Νόμο, ο οποίος και έχει καταργηθεί.

Ως απόρροια της νέας νομοθεσίας, η εγγραφή και διαχείριση των σωματείων και ιδρυμάτων μεταφέρεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και αποκεντρώνεται στις Επαρχιακές Διοικήσεις. Συνεπώς, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, είτε για υποβολή αίτησης με σκοπό την εγγραφή νέου σωματείου ή ιδρύματος, είτε για ζήτημα που αφορά ήδη εγγεγραμμένη οργάνωση, όπως στο εξής απευθύνονται στην οικεία Επαρχιακή Διοίκηση, με βάση την καταχωρημένη έδρα της οργάνωσης.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών θα ενεργεί στο εξής ως Γενικός Έφορος, με σκοπό τη διασφάλιση ομοιόμορφης εφαρμογής της νομοθεσίας καθώς και εξέτασης ενδεχόμενων ιεραρχικών προσφυγών που υποβάλλονται εναντίον των Εφόρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα