Σεπτέμβριο οι τελικές αποφάσεις για Νικόλα-Πλατόρμα Πολιτών

Νέα συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το ΔΗΚΟ με την Πλατφόρμα Πολιτών, με σκοπό την προσπάθεια εξεύρεσης κοινού πλαισίου συνεργασίας για τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές. Οι δυο πλευρές συμφωνήσαν σε αρκετά ζητήματα, εντούτοις οι τελικές αποφάσεις δρομολογούνται για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως προσδοκία του είναι μια συνεργασία για απαλλαγή από την παρούσα Κυβέρνηση, αλλαγή στο Κυπριακό και

στην εσωτερική διακυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε επίσης τον καθορισμό διαδικασίας όπου θα συμμετέχει η Πλατφόρμα Πολιτών στη διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος, ενώ έκανε αναφορά σε κοινό πλάνο σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Από την πλευρά της η Πλατφόρμα Πολιτών τοποθετήθηκε λέγοντας πως θέλει να διατηρήσει την αυτονομία της, ενώ ξεκαθάρισε πως παραμένει στη θέση της κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ζήτησε επίσης από τον Ν. Παπαδόπουλο να διευκρινίσει, ως υποψήφιος, τη σχέση που θα έχει η Κύπρος με την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο λέχθηκε πως πρέπει να υπάρξει συνταύτιση με την Ελλάδα για μια αλλαγή, κάτι που δεν μπορεί να πράξει ούτε το ΑΚΕΛ ούτε ΔΗΣΥ.

Μεταξύ άλλων, η Πλατφόρμα μίλησε για την ανάγκη ανοίγματος σε κόσμο πέραν του ενδιάμεσου χώρου.

Επιπλέον, εκφράστηκε η άποψη ότι η κοινωνία δεν θέλει έναν άλλον Αναστασιάδη ή έναν άλλον Χριστόφια, αλλά έναν άλλον Πρόεδρο που να έχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα σε οικονομία, παιδεία, κοινωνία και Κυπριακό.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε επίσης το θέμα της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί μετά από διαβουλεύσεις και συναντήσεις για όλα τα ζητήματα.

Οι τελικές αποφάσεις από τις δυο πλευρές αναμένεται να ληφθούν τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα