Η Βουλή καταδίκασε κάθε μορφή βίας ενάντια στις γυναίκες

Η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδίκασε με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του Προέδρου του σώματος Δημήτρη Συλλούρη κάθε μορφή βίας εναντίον των γυναικών και υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια “για την εξάλειψη του αρρωστημένου αυτού φαινομένου”.

Αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που τιμάται την 25η Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το φαινόμενο αυτό δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες

κοινωνικές ομάδες ή γεωγραφικές περιοχές, αλλά γυναίκες ανεξαρτήτως καταγωγής, μορφωτικού επιπέδου και ηλικίας γίνονται καθημερινά αποδέκτες βίαιης συμπεριφοράς και κακομεταχείρισης.

Σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις είναι τεράστιες, καθώς το φαινόμενο επιδρά ισοπεδωτικά όσον αφορά τη συμβολή των γυναικών στην ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας και στέκεται ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην ενδυνάμωση των γυναικών, παρέθεσε στοιχεία που συγκέντρωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, με βάση τα οποία μία στις τρεις γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχει βιώσει σωματική ή/και σεξουαλική βία, περίπου 120 εκ. κορίτσια σε όλο τον κόσμο έχουν πέσει θύματα βιασμού ή άλλων αναγκαστικών σεξουαλικών πράξεων και τουλάχιστον 200 εκ. γυναίκες και κορίτσια παγκόσμια έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.

Είπε ακόμα ότι το 70% περίπου των ανθρώπων που διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την καταναγκαστική εργασία είναι γυναίκες και μικρά κορίτσια.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα