Ανησυχία Αλληλεγγύης για πλήρη αποδοχή τουρκικών θέσεων

Κάποιοι συνιστούν στην Κυβέρνηση να προβεί σε υποχωρήσεις προκειμένου να επαναληφθούν οι συνομιλίες, οι οποίες αν υιοθετηθούν θα οδηγήσουν σε πλήρη αποδοχή των τουρκικών θέσεων την πρώτη μέρα επιστροφής στις συνομιλίες, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.

Μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψής της στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, η κα. Θεοχάρους, ανέφερε ότι «τις τελευταίες ώρες ζούμε έναν καταιγισμό από δηλώσεις πανταχόθεν προερχόμενες οι οποίες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια διαφοροποίηση της κοινή γνώμης όσον αφορά τις εξελίξεις για το Κυπριακό».

Όπως είπε, προ της ανάγκης

να επαναληφθούν οι συνομιλίες φαίνεται ότι πάρα πολλοί είναι έτοιμοι να προβούν σε σημαντικές υποχωρήσεις και συνιστούν στην Κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική ομάδα, να προβεί σε υποχωρήσεις όσον αφορά την εκ περιτροπής προεδρία, όσον αφορά το ποσοστό εδάφους το οποίο θα πρέπει να επιστραφεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, όσον αφορά την επιστροφή της Μόρφου, όσον αφορά τις εγγυήσεις και την παραμονή του στρατού κατοχής για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Εμείς δεν είμαστε σύμφωνοι με αυτά τα θέματα και πιστεύουμε ότι αν υιοθετηθούν αυτές οι θέσεις, πέραν από το γεγονός ότι ήδη η καταστροφή που έχει επισυμβεί είναι ανεπανόρθωτη όσον αφορά τον συνταγματικό τομέα, την στήριξη του κράτους και την διακυβέρνηση του τόπου, μετά την ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, θα οδηγήσει σε πλήρη αποδοχή των τουρκικών θέσεων την πρώτη μέρα επιστροφής στις συνομιλίες», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα