Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε κι άλλο βαλλιστικό πύραυλο

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα ξημερώματα της Τρίτης βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος κατέληξε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Νοτίου Κορέας και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόνλαντ Τραμπ.

Η εκτόξευση έγινε στις 09:39 τοπική ώρα (03:39 ώρα Κύπρου). Ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Ο βαλλιστικός πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 930 χιλιομέτρων πριν πέσει στην ανατολική Θάλασσα (σ.σ. όπως αποκαλείται στην Κορέα

η Θάλασσα της Ιαπωνίας).

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι πιθανό ο πύραυλος να κατέπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας. Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε ότι είναι "δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα"

North Korea has just launched another missile. Does this guy have anything better to do with his life? Hard to believe that South Korea.....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 4, 2017

....and Japan will put up with this much longer. Perhaps China will put a heavy move on North Korea and end this nonsense once and for all!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 4, 2017

"Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα", πρόσθεσε ο Τραμπ σε δεύτερο tweet του. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα