ΒΙΝΤΕΟ:Μεγάλη πυρκαγιά στo Bασιλικό - Ολονύχτια μάχη

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Βασιλικού.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο τσιμεντοποιείο και κατακαίει τεραστίων διαστάσεων σωρό από ελαστικά και πασσάλους ΑΗΚ που χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη για το τσιμεντοποιείο.

Σε πρώτη επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο επονομαζόμενο «πράσινο σημείο» στο Βασλικό το οποίο γειτνιάζει με τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της ΑΗΚ,

κοντά στη ναυτική βάση του Μαρί.

Λίγο μετά τις 01.00 τα ξημερώματα της Τρίτης, οι ισχυρές δυνάμεις κατάφεραν να αποκλείσουν την επέκταση της πυρκαγιάς κοντά στο τσιμεντοποιείο του Βασιλικού.

Προηγουμένως η ενημέρωση από το μέτωπο, επεσήμανε το πρώτο μέλημα των δυνάμεων που έσπευσαν στον χώρο, που ήταν να περικυκλωθεί το τσιμεντοποιείο και να μην κινδυνεύσει, καθώς επίσης και ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της ΑΗΚ.

Η μάχη είναι ολονύχτια και λόγω του σκότους δεν μπορούν να επιχειρήσουν πτητικά μέσα και έτσι σπεύδουν όσο το δυνατό περισσότερες επίγειες δυνάμεις για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και κατ' επέκταση του περιορισμού της.

Στη σκηνή έσπευσε από την ίδια στιγμή και ο ίδιος ο Δ/ντης της Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.

"Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση σε σχέση με το βαθμό επικινδυνότητας επέκτασης της μέσα στο τσιμεντοποιείο, άλλες περιοχές καθώς επίσης και στο σταθμό ηλεκτρισμού που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πυρκαγιάς.Αυτή η πυρκαγιά λόγω των υλικών που καίονται, είναι ελαστικά και ξύλινοι πάσσαλοι της ΑΗΚ εμποτισμένοι με πίσσα και άλλα υλικά, είναι δύσκολη και η πυρόσβεση θα πάρει μέχρι και 24 ώρες για να κατασβηστεί. Ελπίζω μέχρι το πρωί να αποσοβηθεί ο κίνδυνος, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες από όλο το προσωπικό", ανεφερε απο την σκηνη ο κ.Τραγκολας.

Εικόνες από τη σκηνή:

Φωτογραφίες και βίντεο και από την Reaction

Keywords
Τυχαία Θέματα