Η ΠΟΕΔ αναλύει τους λόγους για την αυριανή στάση εργασίας

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, που θα παραθέσει στις 10.00 το πρωί στα κεντρικά της γραφεία στη Λευκωσία, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ελλήνων Δασκάλων θα εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους αποφάσισε να κατέλθει σε στάση εργασίας στα Δημοτικά Σχολεία αύριο στις 12.00 το μεσημέρι.

Η ΠΟΕΔ θα ενημερώσει για την εξέλιξη του διαλόγου, που είχε με το Υπουργείο Παιδείας

τους τελευταίους οκτώ μήνες και για τις
αποφάσεις, που έλαβε το Διοικητικό της Συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρία της 15ης Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης και της αυριανής στάσης εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ κατέληξε σε απόφαση για στάση εργασίας, ως αντίδραση διαμαρτυρίας για την κατάσταση, που παρουσιάζει η αργοπορημένη φετινή στελέχωση των σχολείων, με αποκορύφωμα την πρόσφατη ρύθμιση για διορισμό αντικαταστατών εκπαιδευτικών έναντι μόνιμων αναγκών των σχολείων.

Το Δ.Σ. ανέθεσε στη Γραμματεία να αποταθεί, ξανά, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό να παρέμβει για την προώθηση για έγκριση όλων των θέσεων, που το Υπουργείο Παιδείας καθόρισε πως απαιτούνται για κάλυψη των μόνιμων αναγκών στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση, συνολικά 147 και με στόχο να αποφευχθεί η εισαγωγή της νέας πρακτικής του διορισμού αντικαταστατών έναντι μόνιμων αναγκών.

Να αποστείλει ενημερωτικό έντυπο, με τους λόγους, που οδήγησαν στην απόφαση για την εφαρμογή μέτρων, τόσο προς τα μέλη της Οργάνωσης, όσο και προς τους γονείς, μέσω των σχολείων.

Ταυτόχρονα, να επιδιώξει συναντήσεις με τους οργανωμένους φορείς των γονέων, με σκοπό την αναλυτική ενημέρωσή τους για την κατάσταση, που παρουσιάζεται στα σχολεία, ζητώντας τη συμπαράσταση ή τις παρεμβάσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν.

Να διερευνήσει τη νομιμότητα της απόφασης της επίσημης πλευράς να προχωρήσει στην πλήρωση των μόνιμων αναγκών στην εκπαίδευση με αντικαταστάτες και όχι με συμβάσεις ετήσιας διάρκειας.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν επαρχιακές γενικές συνελεύσεις, κατά τις οποίες η ΠΟΕΔ θα προχωρήσει σε ενημέρωση των μελών της.

Στο πλευρό της ΠΟΕΔ στην αυριανή στάση εργασίας αναμένεται να συμμετάσχουν και οι νηπιαγωγοί στα κοινοτικά νηπιαγωγεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Νηπιαγωγών Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, κατόπιν συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου, οι κοινοτικοί νηπιαγωγοί με την κίνηση αυτή επιχειρούν να εκφράσουν τη στήριξή του στις θέσεις της ΠΟΕΔ για προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα