Συνωστισμός ενδιαφερομένων για τον Δήμο Στροβόλου

ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΣΙΓΚΗ
ΑΥΞΗΜΕΝΟ ενδιαφέρον συγκεντρώνει, όπως ήταν αναμενόμενο, ο μεγαλύτερος Δήμος της πρωτεύουσας και ο δεύτερος μεγαλύτερος της Κύπρου, αυτός του Στροβόλου. Μετά την προ ημερών εξαγγελία του νυν δημάρχου Λάζαρου Σαββίδη ότι προτίθεται να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία, χθες στη λίστα προστέθηκε και η υποψηφιότητα του Αντιδημάρχου Ανδρέα Β. Παπαχαραλάμπους, που προέρχεται από τις τάξεις του ΔΗΣΥ.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό

συζητούσε με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενεργούς δημότες και ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα στην καθημερινότητα και το περιβάλλον μας.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη γόνιμη διαβούλευση, τις ιδέες τους, αλλά και την ενθάρρυνση που μου δίνουν για να διεκδικήσω τη δημαρχία. Μαζί θα φέρουμε μια νέα πνοή στην πόλη μας. Υπολογίζω στη στήριξή τους και ξεκινώ για να απευθυνθώ σε όλους τους δημότες», δήλωσε. Όπως διευκρίνισε, η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη και στηρίζεται στην επιθυμία του κόσμου για κάτι νέο στον Δήμο.

«Είναι γνωστή η πολιτική μου προέλευση, αλλά στην εκλογή για τη δημαρχία δεν προχωράμε με κομματική λογική, αλλά με ένα πρόγραμμα και μια δέσμευση για να αναζωογονήσουμε και να αναβαθμίσουμε τον Δήμο μας και τις υπηρεσίες προς τους δημότες», υπογράμμισε. Ο κ. Παπαχαραλάμπους κατέληξε λέγοντας πως γενική πεποίθηση είναι ότι ο Δήμος Στροβόλου χρειάζεται μια νέα ώθηση και η ίδια η μεταρρύθμιση είναι μια πρόσκληση σε ανανέωση.

Καθολική υποστήριξη
Την ίδια στιγμή, τρίτος ενδιαφερόμενος ξεπροβάλλει στο προσκήνιο. Πρόκειται για το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Χρίστο Τσίγκη, ο οποίος φαίνεται πως τυγχάνει της καθολικής υποστήριξης των τοπικών στελεχών του Στροβόλου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «Σημερινής», στα συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ έφθασε την περασμένη εβδομάδα επιστολή υπογεγραμμένη από τοπικούς παράγοντες, στην οποία διατυπώνεται η θέση ότι ο κ. Τσίγκης συγκεντρώνει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να διεκδικήσει τη δημαρχία Στροβόλου με σοβαρές αξιώσεις εκλογής και ουσιαστικά εισηγούνται την υποψηφιότητά του στο κόμμα.

Την επιστολή υπογράφουν οι Προέδροι των Τοπικών Επιτροπών ΔΗΚΟ Χρυσελεούσας, Ακροπόλεως, Δασούπολης, Αγίου Βασιλείου, Αρχαγγέλου, Συνοικισμού Κόκκινες και Συνοικισμού Στρόβολος 2, κατόπιν διαβούλευσης με τα μέλη των ΤΕ.

Όπως ενημερώνεται η εφημερίδα μας, η ηγεσία του ΔΗΚΟ άναψε ήδη το πράσινο φως στον κ. Τσίγκη να προβεί σε διερευνητικές επαφές προς την κατεύθυνση της πιθανής υποψηφιότητάς του, ενώ η προοπτική αυτή αναμένεται να τεθεί και στις επαφές που έχει το ΔΗΚΟ με άλλες πολιτικές δυνάμεις για εν δυνάμει συνεργασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα