Η ΟΠΑΠ Κύπρου στηρίζει τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό

Σε μια ακόμα εκδήλωση έμπρακτης προσφοράς προς την κοινωνία προβαίνει η ΟΠΑΠ Κύπρου, στηρίζοντας την εκδήλωση «ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΑΓΑΠΗΣ-ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου.

Η «ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΑΓΑΠΗΣ-ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ» συνδιοργανώνεται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τον Επίτροπο Εθελοντισμού, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου. Η ενέργεια αυτή θα πλαισιώνεται από αθλητικές, μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα και Αγία Νάπα.

Κύριος

σκοπός της ιστιοπλοΐας και των εκδηλώσεων που αγκαλιάζει η ΟΠΑΠ Κύπρου είναι η στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη με τη συλλογή σχολικών τσαντών, σχολικού ρουχισμού, γραφικής ύλης και τετραδίων.

Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, δόθηκαν όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Τα ιστιοφόρα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί από την Πάφο και αφού περάσουν από Λεμεσό και Λάρνακα, θα καταλήξουν στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Οι Δήμοι των πόλεων έχουν ήδη προσκαλέσει το κοινό να συγκεντρωθεί για να συνεισφέρει και να πάρει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ Τάσος Προκοπίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ Δημήτρης Αλετράρης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: « Η φιλοσοφία δράσης και η πορεία μας από το 1969 στην κυπριακή κοινωνία, δεν μπορούν να μας αφήσουν μακριά από την όποια έκφραση αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπό μας. Ιδιαίτερα σε καιρούς δύσκολους όπου οι αυξημένες ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν απόλυτα από τους μηχανισμούς και τις δυνατότητες του κράτους, η παρέμβασή μας αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη… Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα μάθημα αλληλεγγύης που ενεργοποιεί δεκάδες φορείς και εκατοντάδες ανθρώπους προκειμένου να συμβάλει στην προβολή του εθελοντισμού ως μέσου προσφοράς, αλλά και ως αξίας ζωής». Και κατέληξε: « Όπως ο ολυμπιονίκης μας και πρεσβευτής του εθελοντισμού Παύλος Κοντίδης ανοίγει τα πανιά του για ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην ιστιοπλοϊα, έτσι και μεις ανοίγουμε τα πανιά της αγάπης για να στείλουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς μέσα από τον εθελοντισμό. Η ιστιοπλοϊκή διαδρομή στις 11 και 12 Ιουλίου, είμαστε σίγουροι ότι θα μας χαρίσει πολλά μετάλλια ανθρωπιάς. Τα έχουμε ανάγκη, τα χρειαζόμαστε ως κοινωνία, σε τούτες τις δύσκολες εποχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα