Η ΟΚΟΕ καταδικάζει την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Με ψήφισμά της, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) χαρακτηρίζει «καταδικαστέα» και «ανεπιθύμητη» την παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του.

Το κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται στην τουρκική εισβολή και κατοχή, τονίζοντας ότι η Τουρκία για 43 χρόνια παραβιάζει τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε για την Κύπρο,

καθώς και το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΚΟΕ χαρακτηρίζει τη στάση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν «αμετανόητη, προκλητική και μονίμως ασεβή προς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τις διεθνείς συμβάσεις, τη δημοκρατία και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως υποστηρίζει το ψήφισμα, οι Κύπριοι που ζουν στην Ελλάδα απαντούν στην επίσκεψη Ερντογάν ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εκλιπούσα, αλλά ζωντανή και παρούσα με σύσσωμο τον όπου γης ελληνισμό και όχι μόνο».

Διεκδίκηση της ΟΚΟΕ, όπως υπογραμμίζουν, είναι μια Κύπρος «ελεύθερη, δημοκρατική, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο χωρίς αποκλίσεις, για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, χωρίς επεμβατικά και εγγυητικά δικαιώματα από τρίτες χώρες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα