Η μεγαλύτερη βράβευση για το χαλλούμι μας

Μια κυπριακή οικογενειακή επιχείρηση η οποία συνεχίζει να κάνει περήφανη την Κύπρο στο εξωτερικό, ο λόγος για την ΦΑΡΜΑ Α.Π. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΛΤΔ που εδρεύει στο Πραστίο (Αυδήμου) της επαρχίας Λεμεσού. Στην επιχείρηση περιλαμβάνετε μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα από πρόβατα καθώς και μία τυροκομική μονάδα όπου επεξεργάζεται το δικό της

γάλα, για να παρασκευάζει τα χειροποίητα γνωστά προϊόντα της, όπως, Χαλλούμι, φρέσκα Αναρή, Ώριμο Χαλλούμι, Φρέσκο Τραχανά, Πρόβειο Γιαούρτι και το παραδοσιακό τυρί Φλαούνας, όπου τα βρίσκει κανείς στην κυπριακή αγορά με την επωνυμία Α.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ. Η τέχνη της τυροκομίας και η παρασκευή γνήσιων παραδοσιακών κυπριακών γαλακτοκομικών προϊόντων έχει ιστορία στην οικογένεια πάνω από πέντε γενεών.

Η αναζήτηση για επιβεβαίωση της ποιότητας και του επιπέδου των προϊόντων μας και ειδικότερα του χαλλουμιού, μας οδήγησε στο να πάρουμε μέρος σε διάφορους διεθνής διαγωνισμούς τυριών, όπου γνώστες και ειδικοί του αντικειμένου της τυροκομίας. Από την πρώτη μας κιόλας συμμετοχή, κερδίσαμε ασημένιο βραβείο το 2012 για το πρόβειο χαλλούμι μας, η συνέχεια μέχρι σήμερα είναι γεμάτη από επιτυχίες, οι οποίες δείχνουν ότι, όχι μόνο η ποιότητα παραμένει, αλλά και καλυτερεύει.

Η μεγαλύτερη βράβευση για το χαλλούμι μας, ήρθε φέτος το Σεπτέμβριο, στο διεθνή διαγωνισμό τυριού τον αρχαιότερο του είδους, τον Global Cheese Αwards 2015, που έλαβε μέρος στο West Woodlands, Frome, Somerset του Ηνωμένου Βασιλείου, που εκτός από την κατάκτηση του χρυσού βραβείου, στην κατηγορία χαλλούμι Class: P792 - Best Halloumi, διαγωνίστηκε μαζί με τα υπόλοιπα είδη τυριών της Ευρώπης που κέρδισαν χρυσό και αναδείχθηκε ως το καλύτερο είδος τυριού της Ευρώπης Best European Cheese Type. Αυτή είναι η μεγαλύτερη βράβευση κυπριακού τυριού σε τέτοιούς διαγωνισμούς.

Φέτος είναι η πιο επιτυχής χρονιά για μας γιατί σε όποιο διαγωνισμό λάβαμε μέρος κερδίσαμε το χρυσό βραβείο και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο διαγωνισμό του χρόνου, στον International Cheese Awards 2015 τον Ιούλιο, κερδίσαμε το χρυσό και χάλκινο βραβείο, στην κατηγορία του χαλλουμιού. Στην συνέχεια τον Σεπτέμβριο, στον Global cheese Awards 2015, όπως προαναφέραμε και πιο πάνω βγήκαμε καλύτερο τυρί της Ευρώπης, για το χρυσό μας, καθώς και το ασημένιο βραβείο, και τα δύο στη κατηγορία του χαλλουμιού. Τέλος, τον Οκτώβριο στον World Cheese Awards 2015 κερδίσαμε ένα Super Χρυσό στην κατηγορία πρόβειων τυριών με πρόσθετα, και αναδείχθηκε ως ένα από τα 62 καλύτερα τυριά του κόσμου. Επίσης στην κατηγορία ημί-σκληρού τυριού (5503) ένα ακόμα χρυσό βραβείο

Αυτές οι βραβεύσεις δείχνουν περίτρανα ότι το κυπριακό παραδοσιακό χαλλούμι μπορεί επάξια να συγκριθεί με τα υπόλοιπα γνωστά τυριά και ο ζήλος και η αγάπη της οικογένειας να παράγει αυθεντικά κυπριακά γαλακτοκομικά προϊόντα επιβραβεύεται.

A.P. Polycarpou and Sons Farm LTD

4 Dimokratias str, Prastio (Avdimou),

CY-4601, Limassol, Cyprus

Tel: +357 25221798 Fax: +357 25221798 Cell Phone: +357 99952876

Web: www.apolycarpou.com

Keywords
Τυχαία Θέματα