Γνωρίστε νέους πολιτισμούς μέσω της μαγειρικής στο Sigma

Τη συνύπαρξη των διαφορετικών κουλτούρων μέσα από τη δραστηριότητα της μαγειρικής έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει η τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, η οποία αναμένεται να αρχίσει να μεταδίδεται αρχές του νέου έτους από τον τηλεοπτικό σταθμό του SIGMA.

Η Συμφωνία Επιδότησης που αφορά στο έργο «Τηλεοπτική Εκπομπή Μαγειρικής: Γνωριμία του πολιτισμού τρίτων χωρών μέσω της γαστρονομίας» υπεγράφη σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2015, μεταξύ Υπεύθυνης Αρχής (Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Υπουργείου Εσωτερικών) και Τελικού Δικαιούχου, SIGMA

TV. Τη Συμφωνία υπέγραψε, εκ μέρους της Υπεύθυνης Αρχής, ο Επικεφαλής της Μονάδας κ. Κωνσταντίνος Κυπριανού, ενώ από μέρους του Τελικού Δικαιούχου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του SIGMA RADIO TV PUBLIC LTD κ. Χρύσανθος Τσουρούλλης.

Η ιδέα της νέας σειράς επεισοδίων βασίζεται στο στοιχείο της γαστρονομίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός πολιτισμού. Στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής, όπου πολιτισμοί και παραδόσεις διασχίζουν τα εθνικά σύνορα της κάθε χώρας και αναμιγνύονται, οι διατροφικές συνήθειες αποτελούν ένα από τα κυριότερα στοιχεία πολιτιστικής έκφρασης που καθορίζουν την πολιτιστική μας ταυτότητα. Η γαστρονομία αποτελεί ένα από τους πρώτους χώρους, όπου πραγματοποιείται η συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών.

Η εκπομπή θα περιλαμβάνει 114 επεισόδια, τα οποία θα αρχίσουν να μεταδίδονται αρχές του νέου έτους 2016. Η εκπομπή θα μεταδίδεται τουλάχιστον τρεις φορές τη βδομάδα και θα παρουσιάζει μέσα από τη ψυχαγωγία συνταγές τρίτων χωρών, προβάλλοντας ταυτόχρονα την πολιτιστική κληρονομία, τα ήθη και τα έθιμα τους, τις γαστρονομικές σχέσεις Κύπρου με τρίτες χώρες κ.α.. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα παρουσιάζονται διάφορες δραστηριότητες που προάγουν την αλληλεπίδραση των πολιτισμών, όπως διαγωνισμοί, γευσιγνωσία, ενώ από την άλλη ο chef θα δίνει χρήσιμες συμβουλές προς τους τηλεθεατές για ευκολότερη προετοιμασία των πιάτων.

Η Συμφωνία, με προϋπολογισμό περίπου €400.000, είναι διάρκειας ενός έτους (23 Δεκεμβρίου 2015 – 18 Δεκεμβρίου 2016), και αφορά στην παραγωγή και μετάδοση των επεισοδίων της εν λόγω τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο Τελικός Δικαιούχος επελέγη μετά από διαδικασία πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, η οποία προκηρύχθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 κάτω από το Ταμείο Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020: Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το εν λόγω Ταμείο της ΕΕ και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα