Η Λέστερ «αγκαλιά» με τον τίτλο

Επικράτησε εκτός έδρας της Σάντερλαντ με 2-0 με σκόρερ τον Βάρντι
Ένα καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε χθες η Λέστερ, καθώς νίκησε με 2-0 μέσα στην έδρα της Σάντερλαντ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ στην Αγγλία.

Με τη νίκη τους αυτή οι «αλεπούδες» έχουν κατακτήσει το... μισό πρωτάθλημα και απομένουν δύο ακόμη νίκες στους επόμενους εντός έδρας αγώνες τους με τη Γουέστ Χαμ (το άλλο... μισό) και με τη Σουόνσι, για να κάνει τ' όνειρο πραγματικότητα. Τα γκολ της αναμέτρησης

σημείωσε (ποιος άλλος;) ο Τζέιμι Βάρντι πρώτα στο 66' και μετά στις καθυστερήσεις του αγώνα και έριξε, ουσιαστικά, τη Σάντερλαντ στη β' κατηγορία.

Έξι λεπτά (από το 70΄ μέχρι το 76') χρειάστηκε η Τότεναμ για να «ρίξει στο καναβάτσο» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-0) στο βόρειο Λονδίνο, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Premier League. Επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ, οι Σπερς δείχνουν αποφασισμένοι να την κυνηγήσουν μέχρι τέλους, επτά αγωνιστικές πριν «πέσει η αυλαία». Η Λέστερ αν πετύχει νίκη στα 3 από τα 5 ματς που της απομένουν στην Premier League θα κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της! Σκόρερ για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ήταν οι Ντέλε Άλι (70'), Τόμπι Αλντερβάιρελντ (74') και Έρικ Λαμέλα (76΄). Τραγική η εμφάνιση για την ομάδα του Φαν Χάαλ.

Εύκολο απόγευμα πέρασε η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ νικώντας με το επιβλητικό 4-1 τη Στόουκ Σίτι. Με ανεβασμένη την ψυχολογία, οι «κόκκινοι» περιμένουν την Πέμπτη (14/4) την Ντόρτμουντ, για τη ρεβάνς του 1-1 του «Βεστφάλεν». Ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του αναζητούσαν μία καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα και χάρη στα 2 γκολ του Ντιβόκ Ορίγκι (50΄ &65΄), που μπήκε στο παιχνίδι με την έναρξη του β’ μέρους προσπέρασαν τη Στόουκ Σίτι στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της εξόδου στην Ευρώπη. Στο 8΄ ο Μορένο είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ ο Στάριτζ διπλασίασε τα τέρματα της Λίβερπουλ στο 32΄. Το μοναδικό γκολ των φιλοξενουμένων σημείωσε στο 22΄ ο Κρκιτς.

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της
Στο Γκελζενκίρχεν εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της Ντόρτμουντ για τη μεγάλη ανατροπή. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ πήρε ισοπαλία 2-2 από τη Σάλκε, όμως η διαφορά της από την Μπάγερν αυξήθηκε στους επτά βαθμούς κι αυτό το «χάσμα» δεν καλύπτεται στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί θα είναι ξανά πρωταθλητές. Σε όλο το ματς έπαιξε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που είδε κίτρινη κάρτα στο 64΄ καθώς υπέπεσε στο πέναλτι με το οποίο ο «παθών» (Χούντελααρ) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Χωρίς να «ιδρώσει» η Νάπολι ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο τής «καταδικασμένης» Βερόνα στο «Σαν Πάολο», με 3-0. Ωστόσο, μετά τη χθεσινή νίκη της Γιουβέντους στο ντέρμπι με τη Μίλαν, οι «παρτενοπέι» δεν τρέφουν πλέον ρεαλιστικές ελπίδες για τον τίτλο και επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα