Aπόλλων: Επανέλαβε τον εαυτό του

Ιδανικός αυτόχειρας; Αδικεί τον εαυτό του; Όπως και να το δει κάποιος, η αλήθεια είναι πως ο Απόλλωνας καταφέρνει τη φετινή χρονιά εκεί που κάνει τον κόσμο του να πιστέψει σε κάτι, αμέσως να τον ξενερώνει.

Το έπραξε αρχή της χρονιάς, όταν έχασε από τον Εθνικό ενώ η ομάδα «έτρεχε» ένα πολύ μεγάλο αήττητο σερί, το ξανάκανε στον αγώνα της Λάρνακας με την ΑΕΚ και τρίτωσε το κακό προχθές, αφού μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις τον τελευταίο μήνα, έχασε από την Ομόνοια πραγματοποιώντας μια πολύ κακή εμφάνιση.
Και

σαν να μην έφθανε αυτό, ήρθε και ο σοβαρός τραυματισμός του Μακρίδη, που στεναχώρησε τους πάντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο. Ο 34χρονος άσος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, θλάση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και κάταγμα στο οπίσθιο μέρος της κνήμης στο 90' του προχθεσινού αγώνα, υποβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε χειρουργική επέμβαση και θα χρειαστεί γύρω στους 6 μήνες για να επιστρέψει στη δράση.
Η χειρότερη στο Τσίρειο
Ο Απόλλωνας το Σάββατο πραγματοποίησε μιαν από τις χειρότερες εμφανίσεις τη φετινή περίοδο και σίγουρα τη χειρότερη στο Τσίρειο. Και ας έμοιαζαν όλα ιδανικά για μια νίκη που θα του έδινε αέρα στη μάχη της 3ης θέσης. Προερχόταν από πολύ καλές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, προηγήθηκε μόλις στο 13', ουσιαστικά στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια και έπαιζε στην έδρα του. Και όμως από το 14' λες και οι μηχανές έσβησαν, επιθετικά δεν μπορούσε με τίποτα να δημιουργήσει (η επόμενη φάση του ήταν το δοκάρι του σκόρερ Φρέιρε στο 94'), ενώ και αμυντικά είχε πολλά προβλήματα.
Έπαιξε για το 1-0
Φάνηκε πως μετά το 1-0 δόθηκε εντολή να γυρίσει η ομάδα στην άμυνα για να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Και λέω φάνηκε, γιατί δεν έδωσε τέτοια εντολή ο κ. Εμάνουελ στους παίκτες του, αφού ήθελε ένα δεύτερο γκολ που θα έδινε στη λεμεσιανή ομάδα προβάδισμα νίκης. Όπως και να 'χει, από το 15' μέχρι το 88' που έγινε το 1-2 σού έδινε την εντύπωση ο Απόλλωνας ότι το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να κρατήσει το σκορ. Και μια ομάδα που για 9 σερί παιγνίδια στο πρωτάθλημα και για 2,5 μήνες δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της έμοιαζε σαν αυτοκτονία. Και τελικά το πλήρωσε.
Οι επιλογές του Πέδρο Εμάνουελ αυτήν τη φορά δεν του βγήκαν. Προσπάθησε να βάλει στην ομάδα παίκτες που θα τους χρειαστεί στη συνέχεια (Βασιλείου, Αγγελή, Στογιάνοβιτς), όμως δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε. Και οι τρεις λόγω της απραξίας τους για μεγάλο διάστημα δεν είχαν καλή απόδοση και δεν βοήθησαν καθόλου την ομάδα. Ειδικά ο Στογιάνοβιτς, που έπαιξε σε μιαν άγνωστη γι' αυτόν θέση στην επίθεση ως αντι- Μάγκλιτσα, δεν βοήθησε καθόλου. Όμως πέρα από τους τρεις και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας βρέθηκαν σε πολύ άσχημη ημέρα.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα φοβήθηκε και την κούραση, αφού ήταν το 3ο παιγνίδι σε μια εβδομάδα, με τα προηγούμενα δύο στο ΓΣΠ να είναι πολύ απαιτητικά. Υπήρχε και αυτό φαινόταν διότι έλειπε το καθαρό μυαλό, όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα, γιατί κούραση είχαν και οι παίκτες της Ομόνοιας και προσπαθούσαν μέχρι το 90'.

Keywords
Τυχαία Θέματα