Η Κυπερούντα και τα Χανδριά σε θεαματικά πλάνα Drone

Άρωμα βουνού και άγριας φύσης μας μεταφέρει ο Μάνος Μανώλης, αυτή τη φορά τραβόντας πλάνα με την drone κάμερα του από τις πλαγιές της Μαδαρής, τα λεγόμενα "τεισιά της Μαδαρής".

Ψηλοί, εντυπωσιακοί γκρεμοί κατά μήκος μιας διαδρομής η οποία διασχίζει μια γεωλογικά ενδιαφέρουσα περιοχή και προσφέρει υπέροχες εικόνες της πεδιάδας Μεσαορίας και του Κόλπου Μόρφου.

Το πιο συνταρακτικό στοιχείο της γεωλογίας της περιοχής είναι οι σχεδόν κατακόρυφοι βράχοι (τα Τεισιά) που ξεπροβάλλουν επιβλητικά σαν πελώρια τείχη λαξευμένα στο βράχο σε ολόκληρη τη διαδρομή. Αυτοί οι κατακόρυφοι

βράχοι αποτελούν το πιο ανθεκτικό κομμάτι στη διάβρωση του βράχου που εξελίσσεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια και δεν πρόκειται για ανθρώπινο επίτευγμα.

Συγκεκριμένα οι θεαματικές εικόνες από τις απότομες πλαγιές έχουν ληφθεί και από τις περιοχές της Κυπερούντας και των Χανδριών της οροσειράς του Τροόδους.

Στα πλάνα ο κ.Μανώλης χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και μας μεταφέρει σε μία πτήση σε περιοχές που δεν θα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε λόγω του δύσβατου της περιοχής και της απότομης μορφολογίας του εδάφους.

Απολαύστε λοιπόν πανέμορφες και θεαματικές εικόνες της κυπριακής φύσης πατώντας στο βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα