Η κατάρα της φανέλας με το Νο 9 στη Μίλαν(VIDEO)

Από τον άνθρωπο-γκολ σε αυτούς που βρίσκουν δίχτυα με αίτηση και... δεν νικούν! Παρουσιάζει την κατάρα της φανέλας με το Νο 9 που άφησε κληρονομιά στη Μίλαν ο Φιλίπο Ιντσάγκι.



Το τελευταίο ματς στη Serie A τη σεζόν 2011-12 απέναντι στη Νοβάρα ήταν αδιάφορο βαθμολογικά για τη Μίλαν από τη στιγμή που θα τερμάτιζε στη 2η θέση ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όμως για τους οπαδούς των "διαβόλων" που βρέθηκαν στις εξέδρες του "San

Siro" το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο.

Ήξεραν πως το συγκεκριμένο ματς είχε κάτι το μοναδικό, το ιδιαίτερο: θα είχαν την ευκαιρία να δουν για τελευταία φορά αγωνιζόμενο έναν παίκτη που έγραψε ολόχρυσες σελίδες δόξας στα 11 χρόνια παρουσίας του στο Μιλάνο, τον Φιλίπο Ιντσάγκι.

Ο "Σούπερ Πίπο" έριχνε τίτλους τέλους στο ματς Νο 300 με τη φανέλα της Μίλαν και στο τελευταίο παιχνίδι του πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια δεν θα μπορούσε να μην αποχαιρετήσει το κοινό του με την προσφιλή του συνήθεια: να σκοράρει!

Ο Αλέγκρι έκανε το χατήρι του κόσμου στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης (1-1 το σκορ) ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ιντσάγκι αντί του Κασάνο και αυτό που ανέμεναν όλοι από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο χορτάρι έγινε πραγματικότητα δεκαπέντε λεπτά αργότερα.

Μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζέεντορφ, ο Ιντσάγκι βγήκε -παλιά του τέχνη κόσκινο-στην πλάτη της άμυνας της Νοβάρα και αφού κατέβασε εκπληκτικά τη μπάλα με το στήθος, κεραυνοβόλησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Φοντάνα για να κάνει την ανατροπή για την ομάδα του και να της χαρίσει τη νίκη με 2-1.

Το γκολ εκείνο του Ιντσάγκι στις 13 Μαΐου 2012 ήταν το 126ο στην τεράστια ποδοσφαιρική διαδρομή του με τη Μίλαν και σίγουρα δεν θα το ξεχάσει ποτέ καθώς πέρα από τη δική του αποχώρηση από την ενεργό δράση μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αποθέωσης, στο φινάλε της αναμέτρησης είπαν "αντίο" στους φίλους των "ροσονέρι" και οι Αλεσάντρο Νέστα, Τζενάρο Γκατούζο, Κλάρενς Ζέεντορφ, Τζανλούκα Τζαμπρότα και Μάρκ Φαν Μπόμελ!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό πάντως είναι ότι από εκείνο το απόγευμα που αποχωρίστηκε οριστικά τη φανέλα με το Νο 9 ο Ιντσάγκι, κανείς από τους τέσσερις παίκτες που την "κληρονόμησαν" δεν έχει καταφέρει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια να σκοράρει σε ματς νικηφόρο για τη Μίλαν! Η κατάρα της φανέλας με το Νο 9 ζει και βασιλεύει...

➔ Ο πρώτος διάδοχος του Ιντσάγκι ήταν ο Αλεσάντρε Πάτο και ήταν το πρώτο χαρτί που "κάηκε". Ήταν στη Μίλαν από το 2007 όμως από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα με το Νο 9 στην πλάτη ξεκίνησε ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για να αναζητήσει την τύχη τουι σε άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες. Τον Ιανουάριο του 2013 παραχωρήθηκε στην Κορίνθιανς ενώ στους τέσσερις μήνες που προηγήθηκαν έμεινε άσφαιρος στα 4 ματς πρωταθλήματος που αγωνίστηκε.

➔ Την ερχόμενη σεζόν (2013-14) ήταν η σειρά του Αλεσάντρο Μάτρι να προσπαθήσει να σηκώσει το βάρος της φανέλας που άνηκε για τόσα χρόνια στον Ιντσάγκι όμως αυτό αποδείχτηκε... ασήκωτο. Η Μίλαν δαπάνησε 11.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2013 για να τον πάρει από τη Γιουβέντους (έναν παίκτη μάλιστα που ήταν για πολλά χρόνια στα τμήματα υποδομής της αλλά δεν τον πίστεψε ποτέ και τον έδινε συνέχεια δανεικό), ωστόσο έξι μήνες αργότερα αποφάσισε να τον δώσει δανεικό στη Φιορεντίνα. Στο μεσοδιάστημα ο Ιταλός φορ είχε αγωνιστεί σε 15 ματς της Serie A και είχε πετύχει το μοναδικό του γκολ στην εκτός έδρας ήττα με 3-2 από την Πάρμα...

➔ Η διοίκηση της ομάδας της Λομβαρδίας στήριξε το περασμένο καλοκαίρι πολλές από τις ελπίδες της για την αναγέννηση της ομάδας στην εκτελεστική δεινότητα που είχε πριν μερικά χρόνια ο Φερνάντο Τόρες, όμως το δυστύχημα για αυτούς ήταν πως η αναγέννηση του ίδιου του "Ελ Νίνιο" δεν ήρθε στο Μιλάνο. Ο Ισπανός επιθετικός κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα στα περισσότερα από τα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίστηκε και το μοναδικό του γκολ με τους "ροσονέρι" ήρθε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Έμπολι, όπου απλά βοήθησε την ομάδα του να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

➔ Τον περασμένο Ιανουάριο η Μίλαν ήρθε σε συμφωνία με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την ανταλλαγή των Τόρες-Τσέρτσι, με τη φανέλα με το Νο 9 να βρίσκει πάντως άμεσα νέο κάτοχο καθώς οι "ροσονέρι" απέκτησαν ως δανεικό από τη Ρόμα (με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι) τον Ματία Ντέστρο. Η κατάρα φαίνεται ωστόσο να ακολουθεί και τον 24χρονο Ιταλό διεθνή φορ αφού στα 6 ματς που έχει αγωνιστεί μετράει 2 γκολ αλλά σε παιχνίδια που δεν ήταν νικηφόρα για την ομάδα του: στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Έμπολι και στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Φιορεντίνα. Και στις δύο αναμετρήσεις άνοιξε το σκορ αλλά η ομάδα του Φιλίπο Ιντσάγκι απέτυχε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης!

Σε περίπτωση που ο Ντέστρο αγωνιστεί την Κυριακή του Πάσχα (12/4) στο κρίσιμο ματς της Μίλαν κόντρα στη Σαμπντόρια (με νίκη ξαναμπαίνει στο κόλπο για την 6η θέση που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League) θα έχει την 7η ευκαιρία του να δώσει τέλος στην κατάρα που θέλει το Νο 9 της Μίλαν να μην σκοράρει σε ματς νικηφόρο για τους "ροσονέρι" για ακριβώς 35 μήνες.

Εάν βέβαια δεν δώσει τη λύση ούτε ο Ντέστρο τότε ίσως η μοναδική δοκιμασμένη λύση που έχει απομείνει να είναι ο... Φιλίπο Ιντσάγκι, βγάζοντας το κοστούμι του προπονητή και φορώντας για μία τελευταία φορά τη δική του φανέλα, αυτή με το Νο 9 στην πλάτη! Γιατί όπως έλεγε και ο Κάρλο Αντσελότι την εποχή που τον είχε παίκτη στους Μιλανέζους "δεν είναι εκείνος που ψάχνει το γκολ αλλά είναι το γκολ που ψάχνει εκείνον".

Keywords
Τυχαία Θέματα