Νέα πολιτική για εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της κατάθεσης και σύνθεσης απόψεων από διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς και μεμονωμένα άτομα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης με στόχο τη διαμόρφωση νέας πολιτικής που θα διέπει την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες ή άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες στο Κυπριακό Εκπαιδευτικό Σύστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την πρόθεση του Υπουργείου να προβεί στη διενέργεια διαβούλευσης για εκσυγχρονισμό

της υφιστάμενης πολιτικής και νομοθεσίας, είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, στις 18 Οκτωβρίου του 2017, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η νέα πολιτική θα στηρίζεται στα θετικά σημεία του υφιστάμενου συστήματος και παράλληλα, θα βελτιώνει τις όποιες αδυναμίες του.

Προς τον σκοπό αυτό, σημειώνεται, έχει ετοιμαστεί ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου θα συλλεγούν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων ατόμων, αρμόδιων αρχών και οργανωμένων συνόλων. Η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο είναι ανοικτή σε όλους και μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας https://www.surveymonkey.com/r/nea-politiki-eidikis-ekp. Το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει διαθέσιμο μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου του 2018, οπότε και η πρόσβαση θα διακοπεί, για να προχωρήσει η επεξεργασία των απαντήσεων που θα συλλεγούν.

Μετά το πέρας της Δημόσιας Διαβούλευσης, θα ακολουθήσουν συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων και των εμπειρογνωμόνων, που θα μετακληθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές του 2018.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα