Η εξήγηση Σύκα για την απουσία Αννίτας από τη σύσκεψη για την ΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου.

Τον ΔΗΣΥ εκπροσώπησε ο βουλευτής Νίκος Σύκας ο οποίος στη δήλωση του ανέφερε ότι ήταν γνωστά για τον Δημοκρατικό Συναγερμό τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συμπλήρωσε ότι στη συζήτηση έχει διαφανεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί αναγκαιότητα και τη χρειάζεται ο τόπος. «Ήταν μια μεταρρύθμιση από τις πολλές που προχώρησε ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο από τον Μάρτιο του 2020».

Διαβάστε ακόμη: ΥΠΕΣ:

Υπάρχει βούληση για πλήρη εφαρμογή νομοσχεδίου ΤΑ -«Δεν είναι το ιδεατό»

Τόνισε ότι η σημερινή Επιτροπή Εσωτερικών με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των Υπουργών Εσωτερικών κατέληξε σε νομοσχέδιο, ψηφίστηκε η μεταρρύθμιση και μπαίνουμε στην υλοποίηση από την 1 Ιουλίου.

Ακόμη, ανέφερε ότι «θα κριθούμε όλοι από τις πράξεις και πόσο συνεπείς θα είμαστε σε αυτό που λέμε για τις μεταρρυθμίσεις. «Ως ΔΗΣΥ έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό μέσα σε ένα πλέγμα συναίνεσης για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη μεταρρύθμιση. Ένα είναι το σίγουρο, αυτή η μεταρρύθμιση θα λύσει και είναι πολύ πολύ αποτελεσματική από το κατάλοιπο της προηγούμενης νομοθεσίας που χρονολογείται από το 1960». Ο κ. Σύκας ανέφερε ότι θερμή παράκληση είναι να αφεθούν οι αρμόδιοι για να υλοποιήσουν τη μεταρρύθμιση για να πάμε σε εκλογές. «Είναι τοις φρονίμοις ολίγα από όλους μας. Η μεταρρύθμιση ήρθε για να μείνει».

Επεσήμανε ότι στην αυριανή σύσκεψη Αρχηγών που θα γίνει στη Βουλή με παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, θα συζητηθούν εκείνα τα θέματα που νομοθετικά ως Επιτροπή Εσωτερικών θα μπορέσουμε με βάση τα νομοσχέδια που θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή, να καλυτερεύσουμε το πλαίσιο και το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης».

Υπογράμμισε ότι θα παρακολουθούν και θα δηλώνουν παρών σε αυτή την προσπάθεια. «Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα είμαστε θιασώτες των μεταρρυθμίσεων που πραγματικά έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Ερωτηθείς γιατί δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη η Πρόεδρου του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, ανέφερε ότι «η πρόσκληση είχε αποσταλεί χθες το απόγευμα. Ήταν ένα θέμα που τέθηκε στη συζήτηση. Αντιλαμβάνεστε ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει βαρυφορτωμένο πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να συγκαλούμε συσκέψεις από τη μια στιγμή την άλλη».

Ξεκαθάρισε ότι ο ΔΗΣΥ εκπροσωπήθηκε από τον συντονιστή του στα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών. «Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στη μεταρρύθμιση».
Συμπλήρωσε ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι δηλώσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Ο Υπουργός Εσωτερικών είναι μέρος της προσπάθειας. Όλοι μας θα κριθούμε από τις πράξεις μας».

Διαβάστε ακόμη: Χωρίς την Αννίτα η συνάντηση στο Προεδρικό για την ΤΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα