«Η έρευνα για το Μουντιάλ παρεμποδίστηκε»

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (FIFA), ύστερα από τη γνωστοποίηση ότι δεν βρέθηκαν αποδείξεις «στησίματος» της ψηφοφορίας για την ανάθεση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς αυτό το ενδεχόμενο.

Στην ανακοίνωσή της η FIFA τονίζει ότι θα εξετάσει προσεκτικά την έκθεση της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), η οποία είχε αναθέσει σε δικηγορικό

γραφείο να προβεί στη σχετική έρευνα, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η δική της έρευνα «έχει παρεμποδιστεί από το γεγονός ότι μάρτυρες κλειδιά δεν ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις ή να παρέχουν έγγραφα».

Η ανακοίνωση της FIFA αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η FIFA καλωσορίζει την έκθεση από την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) για την έρευνά της στην υποψηφιότητα της Γερμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Η FIFA θα εξετάσει προσεκτικά την έκθεση και θα εκτιμήσει τα ευρήματα εντός της εν εξελίξει εσωτερικής έρευνάς της γι' αυτό το θέμα.

Η FIFA μοιράστηκε πληροφορίες με την DFB για να βοηθήσει στην έρευνά της και, με τη σειρά της, έλαβε πληροφορίες από την DFB που είναι χρήσιμες για την ίδια την έρευνα της FIFA. Ωστόσο, πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμη αναπάντητα. Η έρευνα της FIFA έχει παρεμποδιστεί από το γεγονός ότι μάρτυρες κλειδιά δεν ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις ή να παρέχουν έγγραφα.

Η FIFA συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ελβετικές και τις γερμανικές αρχές, οι οποίες βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να αποκτήσουν όλες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την κατανόηση των γεγονότων αυτού του θέματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα