Δυο σεισμολόγοι στο Γεωλογικό-Σεισμοί με..κυβερνητικό ωράριο

Στην υποστελεχωμένη βεντάλια της δημόσιας υπηρεσίας, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης δεν είναι απών.

Αυτό επιβεβαιώνει μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι η δρ. Ζωμένια Ζωμενή Ανώτερη Γεωλογική Λειτουργός στο Τμήμα. Η κ. Ζωμενή αφού καθησύχασε το κοινό για τη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε χθες στην περιοχή του Μαχαιρά, ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι λειτουργοί του τμήματος θα μεταβούν για επιτόπια επισκόπηση της περιοχής και θα έχουν επαφές

με τους κατοίκους, προκειμένου να εξηγήσουν τα όσα άκουσαν περί περίεργου κρότου, που συνόδευσε τη σεισμική δραστηριότητα και τα ανέφεραν οι κάτοικοι των περιοχών, που κατέκλυσαν με τηλεφωνήματα το κέντρο Γεωλογικής Επισκόπησης.

Η δρ. Ζωμενή ανέφερε ότι δεν θα μεταβούν σήμερα στην περιοχή, γιατί μετά το Τμήμα θα μείνει… ορφανό. Ο λόγος, η υποστελέχωση που πλήττει το τμήμα, μια και απασχολούνται μόνο δυο λειτουργοί οι οποίοι προτιμάται να μείνουν εντός και να μελετήσουν, παρά να βγουν έξω και να εγκαταλείψουν το σεισμολογικό κέντρο, μετά από μια σεισμική δραστηριότητα.

Στο Τμήμα υπάρχουν 12 Γεωλογικοί Λειτουργοί και μόλις 2 σεισμολόγοι. Αυτό που προκαλεί εντύπωση εξάλλου είναι το γεγονός ότι οι σεισμολόγοι δεν δουλεύουν με σύστημα βάρδιας με αποτέλεσμα εάν σημειωθεί σεισμός αφότου έχουν σχολάσει, να δυσκολεύουν τα πράγματα μέχρις ότου εντοπιστούν και στελεχώσουν τα γραφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα