Η ΕΚΑ εκφράζει απαρέσκεια για κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ενωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) εκφράζει την μεγάλη του απαρέσκεια για την όλη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι Λεμεσού, κάνοντας λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή στον κλάδο της εσπεριδοκαλλιέργειας.

Καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "να παρέμβει ο ίδιος, από την στιγμή που ο Υπουργός Συγκοινωνιών δεν μπορεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση" και το το Υπουργικό Συμβούλιο "να επανεξετάσει και να ακυρώσει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, διαφορετικά

η οικονομία καταρρέει".

"Αυτή τη στιγμή έχουν σταματήσει οι εκκοπές των εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα των μαντόρων, λόγω του ότι δεν μπορούν να φύγουν τα προϊόντα από το λιμάνι Λεμεσού. Αυτή η τραγική κατάσταση επιφέρει ολοκληρωτική καταστροφή στον κλάδο της εσπεριδοκαλιέργειας" αναφέρει.

Παρά το γεγονός, προσθέτει, ότι οι εξαγωγείς των εσπεριδοειδών καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξαγάγουν τα προϊόντα, "δεν παρατηρείται καμία πρόοδος, τουναντίον, σήμερα η όλη κατάσταση είναι εκτός ελέγχου".

"Συνάμα έχουν ανέβει σημαντικά τα κόστη εξαγωγών από το λιμάνι Λεμεσού. Συγκεκριμένα, μόνο από τις εξαγωγές των χαλουμιών υπάρχουν περίπου επιπρόσθετα κόστη €300.000, άλλα τόσα για τα εσπεριδοειδή και κάτι ανάλογο για τα υπόλοιπα προϊόντα του πρωτογενή τομέα της οικονομίας και της μεταποίησης" αναφέρεται.

Η ΕΚΑ αναφέρει ότι αυτό θα καταστήσει τα κυπριακά προϊόντα του πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικά, τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά όσο και στην παγκόσμια.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα