Παραίτηση Υπουργού Μεταφορών ζητά το ΑΚΕΛ

Την παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών ζήτησε το ΑΚΕΛ δια του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου Γιώργου Λουκαϊδη.

Ο κ. Λουκαϊδης βρέθηκε το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς δεν γίνεται εξυπηρέτηση των μεταφορέων. Λίγο πριν τη μια έφτασε στο λιμάνι και ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης ο οποίος έχει συνομιλία με τους μεταφορείς.

Λιμ. Λεμεσού: Προβλήματα και σήμερα για τους μεταφορείς(pic)

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ

ανέφερε πως ο Υπουργός είχε χαρακτηρίσει ιστορική την πρώτη μέρα της έναρξης της ιδιωτικοποίησης, προσθέτοντας ότι αυτό που διαπιστώνουμε 3 εβδομάδες μετά είναι "μια ιστορία χάους".

"Έχει προκληθεί ένα μόνιμο έμφραγμα έκτοτε εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης , η ιδιωτικοποίηση έχει φέρει το χάος και αυτό που βιώνουμε το βιώνουμε γιατί έγινε και γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν σημαντικά κέρδη που ανήκαν στους Κύπριους πολίτες, σε κάποιους ιδιώτες", ανέφερε.

Διερωτόμαστε, πρόσθεσε, μετά από αυτή όλη αυτή την κατάσταση , κατα πόσο ο Υπουργός θα αναλάβει έμπρακτα την ευθύνη του.
"Διερωτόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να δούμε παραίτηση του Υπουργού, διερωτόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει για να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει η ιδιωτικοποίηση", ανέφερε.

Σε ερώτηση αν το ΑΚΕΛ ζητά ευθέως την παραίτηση του Υπουργού, ο κ. Λουκαϊδης απάντησε : "Νομίζω η δήλωσή μου ήταν σαφής και διερωτόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί".

Ανέφερε ακόμη απαντώντας σε άλλη ερώτηση ότι στάληκε επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή γιατί προκύπτουν όπως είπε, και τεράστια ερωτήματα που παραπέμπουν σε πιθανά σκάνδαλα.

Ενημερωθήκαμε, είπε, από τον Υπουργό ότι τις γερανογέφυρες που παραχώρησε στην DP World, που έχει την ευθύνη του γενικού φορτίου, τις ενοικιάζει από αυτήν έναντι 1,75 εκ ευρώ και τις παραχωρεί δωρεάν στην Eurogate.

Πρόσθεσε ότι υπήρξε ενημέρωση από την Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου ότι τα μέγιστα κέρδη που μπορεί να υπάρξουν υπό κάποιες προϋποθέσεις σε 25 χρόνια θα είναι μόλις 600 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο Υπουργός, είπε, έκανε δηλώσεις και μιλούσε για 2 δις ευρώ κέρδη για το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα