Η ΕΕ 'κλείνει τα μάτια' στον Ερντογάν λόγω μεταναστευτικού

Το προσφυγικό θέμα καθιστά «χρήσιμο» τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για την Ευρωπαϊκή Ένωση, «η οποία κλείνει τα μάτια στις ανυπόφορες προκλήσεις του και ετοιμάζεται να τον ανταμείψει με μια αναβαθμισμένη Τελωνειακή Ένωση», δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Γεωργίου, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε παρέμβασή του στις εργασίες της 57ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), οι οποίες πραγματοποιούνται στη Μάλτα, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «αυτές τις προκλήσεις, είτε θα τις αντιμετωπίσει

η Ένωση με ειλικρίνεια, υπηρετώντας τους πολίτες της, είτε θα τις αφήσει στα χέρια ύποπτων οικονομικών μηχανισμών, με κίνδυνο να χαθεί και η ίδια».

Σημείωσε ότι «η κρίση στη Συρία αποτελεί ντροπή για την πολιτισμένη ανθρωπότητα, η οποία ανέχεται να πνίγονται παιδιά στη θάλασσα, χωρίς να αντιμετωπίζει τις αιτίες που προκαλούν την προσφυγική κρίση».

Ο κ. Γεωργίου δήλωσε ότι «οι στόχοι για μια ασφαλή, ευημερούσα, κοινωνική και ενδυναμωμένη στη διεθνή σκηνή Ευρώπη, πρέπει να αποτελέσουν τις βασικότερες κατευθυντήριες γραμμές των πολιτικών ένωσης των κρατών μελών, για την επίτευξη του ευρύτερου στόχου της αναμόρφωσης και επαναπροσδιορισμού της ΕΕ, όπως τέθηκε κατά την περίοδο περισυλλογής για το μέλλον της Ευρώπης».

Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπούν στη Διάσκεψη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Τορναρίτης και τα μέλη της Επιτροπής, βουλευτές κ. Γιώργος Κ. Γεωργίου, Άγγελος Βότσης και Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα