Η διάσκεψη τύπου της NASA-Οι φήμες για εξωγήινους Ευρωπαίους

Με ανυπομονησία αναμένουν οι ερασιτέχνες και μη λάτρεις της διαστημικής ζωής, την αποψινή διάσκεψη τύπου της NASA για την Ευρώπη (21.00 ώρα Κύπρου), έναν από τους δορυφόρους του Δία, ο οποίος θεωρείται ότι είναι εφικτό να φιλοξενεί κάποια μορφή εξωγήινης ύπαρξης.

Η φήμη αυτή προκάλεσε παροξυσμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Προς απογοήτευση λοιπόν αρκετών, η NASA αναμένεται να παρουσιάσει τις ενδείξεις για την ύπαρξη ενός υπόγειου ωκεανού κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης.

Το

γεγονός αυτό προανήγγειλε η ίδια η NASA, γνωστοποιώντας ότι στην εκδήλωση οι αστρονόμοι της «θα παρουσιάσουν αποτελέσματα από μια μοναδική καμπάνια παρατήρησης της Ευρώπης, που έδωσε απρόσμενες ενδείξεις δραστηριότητας που θα μπορούσε να σχετίζεται με την ύπαρξη ενός υπόγειου ωκεανού».

Η ύποπτη «δραστηριότητα» στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση αφορά πιθανότατα πίδακες υδρατμών που αναβλύζουν από ρωγμές στον πάγο που καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη.

Το 2012, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble «παρατήρησε υδρατμούς πάνω από την περιοχή του νότιου πόλου της Ευρώπης», ωστόσο το φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί έκτοτε.

Οι νέες παρατηρήσεις, και αυτές από το Hubble, ίσως επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αυτών των πιδάκων, οι οποίοι πρέπει να πηγάζουν σε κάποιον υπόγειο όγκο υγρού νερού.

Πηγή: tovima.gr / koutipandoras.gr

Today at 2pm ET: We’ll announce new findings from Jupiter’s moon Europa.
Spoiler alert: NOT aliens!

Listen here: https://t.co/n8fLgFICzs pic.twitter.com/tZFtIYGJLG

NASA (@NASA) 26 Σεπτεμβρίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα