Η άλλη όψη του Στέφανου Στεφάνου

Στην "Άλλη όψη" της κυριακάτικης Σημερινής, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου μιλάει για τη ζωή του.

Οι εικόνες από την εισβολή, η πολιτική, οι αναμνήσεις και η δυσκολότερη στιγμή της ζωής ενός ανθρώπου που αρέσκεται στον αυτοσαρκασμό. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου μιλάει για τη ζωή του και δηλώνει επαγγελματίας πολιτικός.

Οι αλεξιπτωτιστές

Θυμάμαι το πρωινό της εισβολής. Ο Γερόλακκος γειτνιάζει με το Κιόνελι. Τα μεταγωγικά της τουρκικής

αεροπορίας πέρασαν αργά-αργά από πάνω μας, έκαναν ένα κύκλο, πήγαν πάνω από το Κιόνελι στην περιοχή της Αγύρτας και έριξαν τους αλεξιπτωτιστές. Επειδή το σπίτι μας ήταν ψηλά, βλέπαμε τον κάμπο μέχρι τον Πενταδάκτυλο. Βλέπαμε τους αλεξιπτωτιστές να πέφτουν χωρίς να πέφτει από κάτω ούτε μια σφαίρα. Αυτά είναι πράγματα που μένουν ανεξίτηλα στη συνείδηση και δεν φεύγουν ποτέ.

Το βλέμμα στραμμένο επί γης

Αν πιστεύω στον Θεό; Αυτά είναι πράγματα πολύ προσωπικά, που ο καθένας θα πρέπει να σκέφτεται. Εγώ όμως προτιμώ να σκέφτομαι περισσότερο τι γίνεται επί γης και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε περισσότερο τα πράγματα. Έχω διαβάσει πάρα πολύ για τη θρησκεία και θεωρώ πολύ σημαντικό ο καθένας να σέβεται τα «πιστεύω» του άλλου, γι’ αυτό και δεν μου αρέσει ότι για τέτοια ζητήματα δεν είναι εύκολο να κάνεις συζήτηση στη δική μας κοινωνία. Έχω καλή σχέση και με ιερωμένους, αλλά και με υψηλόβαθμους στην Εκκλησία.

«Εργάστηκα κατευθείαν για το κόμμα»

Μπήκα κατευθείαν στο κόμμα. Θα έλεγα ότι είχα μια σχετικά γρήγορη εξέλιξη στο ΑΚΕΛ. Λέτε ότι αυτό ακούγεται σαν να είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Ναι, είμαι επαγγελματίας πολιτικός υπό αυτή την έννοια, φτάνει ο επαγγελματίας πολιτικός να μην κλείνεται στο γραφείο του και να μην βλέπει αφ’ υψηλού την πολιτική και την κοινωνία. Πολιτικός που αποκόπτεται από τα πραγματικά προβλήματα, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες του κόσμου χάνεται και δεν κάνει πραγματική πολιτική.

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου ήταν όταν τελειώσαμε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την ημέρα που έγινε η έκρηξη στο Μαρί και ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έπρεπε να κάνω δηλώσεις στα ΜΜΕ και να επιβεβαιώσω τον χαμό των συνανθρώπων μας. Όπως ήταν και δύσκολες και οι μέρες που ακολούθησαν. Δεν υπήρχαν μόνο αυτό που λέμε «βολές από παντού».

*Διαβάστε περισσότερα με την εφημερίδα Σημερινή.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα