Πυρκαγιές περιορισμένης έκτασης - Διερευνώνται τα αίτια

Διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην τοποθεσία ”Λάκι” περιοχή της Πέγειας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποφεύχθηκε η επέκταση της.

Η φωτιά κατέκαψε στο πέρασμα της ένα εκτάριο άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για δύσβατη περιοχή ενώ στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της τρία οχήματα πυρόσβεσης και δύο βυτιοφόρα καθώς και μέλη του αστυνομικού σταθμού Πέγειας.

Οι εξετάσεις για την πρόκληση της συνεχίζονται σήμερα.

Εντωμεταξύ, πυρκαγιά σε άγρια

βλάστηση, ελαιόδεντρα και πεύκα παρά το χωριό Κυβίδες, καθώς και πυρκαγιά σε αποθήκη 10m X 20m παρά το χωριό Ορούντα, ξέσπασαν χθες και κατασβέστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 13.40 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και πεύκα παρά το χωριό Κυβίδες και για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πάχνας , Κυβίδων και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με 5 οχήματα καθώς και το Ταμείο Θήρας με ένα όχημα.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολικά περίπου 3 εκτάρια. Στην πυρκαγιά παρέμειναν δυνάμεις κατά την διάρκεια της νύκτας για ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Εξάλλου, στις 12.48 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε αποθήκη 10m X 20m παρά το χωριό Ορούντα, εντός της οποίας βρίσκονταν αποθηκευμένα 300 κυβικά pellet (καύσιμο τζακιού).

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερώνας και η ώρα 16.28 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Με την βοήθεια εκσκαφέα το υλικό απομακρύνθηκε από την αποθήκη μέχρι να εξευρεθεί η εστία η οποία και κατασβέστηκε με την χρήση αυλών τυλικτήρα από το νερό των πυροσβεστικών οχημάτων.

Αιτία της πυρκαγιάς θεωρείται η αυτανάφλεξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα