Η Google αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους $2,7 δις

Πρόστιμο ύψους $2,7 δισεκατομμυρίων υπέβαλε στην Google η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας της παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού με την ηλεκτρονική υπηρεσία αγορών.

Η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι έβαλε το Shopping Box στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, καθιστώντας τους άλλους ιστοτόπους αγορών λιγότερο ορατούς.

H

EE δήλωσε την περασμένη Τρίτη ότι «η Google έχει καταχραστεί την κυριαρχία της στην αγορά ως μηχανή αναζήτησης, δίνοντας παράνομα πλεονέκτημα σε ένα άλλο προϊόν της Google, τη συγκριτική υπηρεσία αγορών».

Η Google υποστήριξε τον ισχυρισμό των Βρυξελλών, λέγοντας απλά ότι «δεν ταιριάζει με τον τρόπο, με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν online».

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτ Βεστάγκερ δήλωσε επι του θέματος τα εξής: «Η πρακτική της Google είναι παράνομη βάσει των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ. Αρνήθηκε την ευκαιρία σε άλλες εταιρείες να ανταγωνιστούν αξιοκρατικά και να καινοτομήσουν. Και, το πιο σημαντικό, αρνήθηκε στους Ευρωπαίους καταναλωτές τη δυνατότητα για πραγματική επιλογή υπηρεσιών και για πλήρη αξιοποίηση των οφελών της καινοτομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα