Πρόεδρος ΔΗΣΥ-Γερμανός αξιωματούχος συζήτησαν για Κυπριακό

Το Κυπριακό ήταν το κύριο θέμα που συζήτησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον επικεφαλής για Θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής και Αναπλ. Γενικό Διευθυντή της Γερμανικής Καγκελαρίας Joachim Bertele, την Τρίτη, στο Βερολίνο, με τον τελευταίο να διαβεβαιώνει για το ενδιαφέρον της Γερμανικής Κυβέρνησης στην επίτευξη λύσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, «κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν το κυπριακό, ενώ εκτεταμένη συζήτηση έγινε για το θέμα Εγγυήσεων και Ασφάλειας».

Ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ, αναφέρεται, «εξήγησε ότι η συνθήκη εγγυήσεων

είναι αναχρονιστική και πρέπει να καταργηθεί. Επιπλέον, εξήγησε ότι ξένα στρατεύματα κατοχής δεν νοούνται σε ευρωπαϊκό έδαφος και θα πρέπει να αποχωρήσουν».

«Έγινε συζήτηση για τον ρόλο που θα πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη διαδικασία και αντηλλάγησαν απόψεις για το πώς θα μπορούσε η Γερμανία να συμβάλει θετικά στην προσπάθεια επίτευξης λύσης», προστίθεται.

«Ο Δρ. Bertele, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Γερμανικής Κυβέρνησης στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό», σημειώνεται.

Συμφώνησαν, παράλληλα, «να διατηρήσουν στενή επαφή εν όψει της συνέχισης της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού στην Ελβετία».

«Με τη σημερινή συνάντηση, ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο Βερολίνο, όπου παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση, και σήμερα το απόγευμα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αναμένεται να αναχωρήσει για την Ελβετία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα