Γροθιές στο Δημ. Συμβούλιο Μάνδρας για τις πλημμύρες (vid)

Ένταση -με βρισιές, σπρωξιές και γροθιές- σημειώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας – Ειδυλλίας μετά από τις φονικές πλημμύρες, με αφορμή την απουσία της δημάρχου Ιωάννας Κριεκούκη.

Μετά την ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε για τη μνήμη των θυμάτων, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης Γιώργος Σαμπάνης κατηγόρησε τη δήμαρχο ότι ήταν απούσα από τη συνεδρίαση, στην οποία τιμούνταν οι νεκροί της περιοχής και μάλιστα με την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ

και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Σύμβουλοι της παράταξης της κ. Κριεκούκη απάντησαν ότι η δήμαρχος απουσιάζει διότι καταγράφει τα προβλήματα από τις πλημμύρες. Τελικά, τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους να έρθουν στα χέρια.

Ένταση και στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα τεταμένο ήταν το κλίμα και στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, όπου παρενέβησαν το ΠΑΜΕ, σωματεία και κάτοικοι της Μάνδρας,που φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό ζήτησαν, ζήτησαν την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και τη λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.
Η συνεδρίαση τελικά διεκόπη με απόφαση του προέδρου Θ. Σχινά.

Τι είπε η δήμαρχος Μάνδρας για τη «σύρραξη» στο δημοτικό συμβούλιο

Για τη «σύρραξη» που σημειώθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας μίλησε στον ΣΚΑΪ η δήμαρχος της περιοχής Ιωάννα Κριεκούκη.

Αναφερόμενη στον Γιώργο Σαμπάνη -ο οποίος επεσήμανε ότι ήταν απούσα από τη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα τελικά να έρθει στα χέρια με άλλους παρευρισκόμενους- υποστήριξε ότι πρόκειται για «σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης που έρχεται πέντε φορές τον χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο για καβγά».

Ακόμη, είπε ότι «θεώρησε αναγκαίο να πουλήσει εφέ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που είμαστε διαλυμένοι, να πει “πού είναι ο δήμαρχος, πού τα δίνετε τα τρόφιμα”».

«Ήταν ανθρωπινος αδύνατο να συγκρατηθούν οι σύμβουλοί μου, με τις γαλότσες και τη λάσπη, να δεχθούν αυτήν την κατάσταση», συνέχισε η κ. Κριεκούκη και να σχολιάσει ότι «τα δημοτικά συμβούλια είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας».
Επίσης, η δήμαρχος εξήγησε ότι δεν παρευρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, διότι λίγη ώρα νωρίτερα έφθασε στη Μάνδρα εκπρόσωπος της εταιρείας Βαρδινογιάννη, τον οποίο συνόδευσε σε παιδικό σταθμό που έχει υποστεί ζημιές, προκειμένου να αναλάβει τις επισκευές του.

Πληροφορίες: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα